Barack Obama muistelee kohtaamistaan Anthony Bourdainin kanssa – katso video legendaarisesta jaksosta

Näin Bourdain opetti Obamaa syömään nuudeleita 1:18

Kirjailija ja kokki Anthony Bourdain tunnettiin ympäri maailman ennakkoluulottomista televisio-ohjelmistaan.

VIDEO: Anthony Bourdain ohjeistaa Obamaa nuudelikulhon kokoamisessa

Anthony Bourdain kuoli perjantaina 8. kesäkuuta 61-vuotiaana. Hänet löydettiin tiedottomana hotellihuoneestaan Ranskassa perjantaiaamuna. 

Rakastetun televisiopersoonan kuolema herätti yllättyneitä ja surullisia reaktioita. Muistonsa kokista jakoi muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama, joka julkaisi Twitterissä kuvan, jossa hän ja Bourdain istuvat vietnamilaisravintolan muovisilla penkeillä.

– Näin minä muistan Tonyn. Hän opetti meille paljon ruuasta, mutta ennen kaikkea siitä, miten ruoka voi tuoda meidät yhteen. Ettemme pelkäisi tuntematonta niin kovin. Tulemme kaipaamaan häntä, Obama kirjoittaa.

Bourdain ja Obama vierailivat Vietnamin Hanoissa vuonna 2016, kun tuolloin vielä presidentin virassa ollut Obama vieraili Bourdainin ohjelmassa.

Tänä päivänä Obama-jakso nautiskelee kulttimainetta. Katsojat hullaantuivat presidentin käärityistä hihoista ja siitä, että kaksikko nautiskeli oluensa suoraan pullosta. 

Parivaljakko nautiskeli pienessä ravintolassa perinteiset bún chả -nuudelikulhot. Bourdain kehui myöhemmin, että Obama selvisi mainiosti kömpelön ruuan syömisestä. Mies paljasti myös, että paikalliset ihastuivat kaksikon ateriavalintaan. 

Vaikutus oli mieletön. Ihmiset oikeasti itkivät seuraavana päivänä ja kertoivat minulle järkytyksestään ja ylpeydestään, sekä naapureidensa reaktioista siihen, mitä söimme – ja missä, Bourdain kertoi. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat