Mainos

Obama: Elvytystä tehostettava

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tavannut Britannian pääministerin Gordon Brownin G20-maiden kokouksessa Lontoossa. Puheessaan Obama peräänkuulutti "yhteen hiileen puhaltamista" ja yhteistyötä maiden välille, jotta kriisitä selvittäisiin.

Obaman mielestä niin sanotun G20-suunnitelman toimeenpaneminen auttaa kriisin ymmärtämisessä. Suunnitelman avulla voi esimerkiksi helpommin määritellä sitä, onko taloudellinen taantuma helpottumassa vai meneekö se huonompaan suuntaan.

Obaman mukaan G20-maiden tulee torjua protektionismia ja tukea kasvavia markkinoita.

Ranska ja Saksa vastahankaan

Erimielisyyksiäkin on jo ehtinyt esiintyä. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy sanoi, että Ranska ja Saksa eivät ole tyytyväisiä kokouksessa saavutettuun G-20 lausuntoluonnokseen. Tämän jälkeen Obama puolestaan sanoi, että kokouksessa pitäisi keskittyä siihen, mikä maita yhdistää, eikä siihen, mistä ne ovat eri mieltä.

Britannian pääministeri Brown sen sijaan vaikutti tyytyväiseltä. Hän sanoi, että Britannia aikoo uudistaa suhteensa Yhdysvaltojen kanssa. Brown painotti suhteessa Yhdysvaltoihin erityisyyttä ja toveruutta.

Obama puolestaan sanoin puheessaan, että maailman maiden johtajien välisiä erimielisyyksiä talousasioissa on liioiteltu.

Obama viittasi puheessaan myös Venäjään. Obaman mielestä ydinaseiden leviämisen estäminen on "hyvä aloitus" Venäjän-suhteiden parantamiselle. Hänen mielestään Venäjän interessinä on ydinasevarastojen vähentäminen.

Maailman johtajat ovat kokoontuneet Lontooseen keskustellakseen taloudellisen kriisin elvyttämisestä. Obaman mukaan maailma on kohdannut pahimman taloudellisen kriisin sitten toisen maailmansodan.

Myös Obama ja Medvedev ovat juuri aloittamassa virallista tapaamistaan.

(MTV3-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.