Nyt tulee bleisure! Yhä useampi yhdistää työmatkan ja vapaa-ajanmatkan

Kasvava trendi matkailussa on bleisure. Yhä useampi suomalainen liittää työmatkaansa lomapäiviä. 

Otetaan työmatka (business) ja vapaa-ajanmatka (leisure), muussataan ne yhteen ja mitä saadaan? Kasvava trendi matkailussa, bleisure.

Yhä useampi suomalainen yhdistää työmatkaansa ulkomaille joitain lomapäiviä. Nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikön Aki Juusolan mukaan bleisure-matkat ovat nyt muodissa.

– Se näkyy meillä kasvaneena kysyntänä asiakaspalvelussa esimerkiksi erillisten kuittien osalta, lentojen paikkavarausten yhdistelyssä sekä hotellivarauksissa. Työmatkalle liittyy myöhemmässä vaiheessa vaikkapa puoliso ja kulut halutaan pitää tarkasti erillään, Juusola sanoo.

– Myös majoituksen tarve muuttuu usein, kun työ muuttuu lomaksi. Matka alkaa esimerkiksi hotellissa, mutta jatkuu vaikkapa vapaa-ajan asunnossa.

"Matkoja ei tarvitse maksaa omasta pussista"

Vinkit bleisure-matkailijoille

Ole matkalla yli kolme vuorokautta, jotta hyötyisit edullisemmista lentolipuista.

Jos myös perheesi lomailee, tehkää yhteinen lähtöselvitys heti kun mahdollista vierekkäisten paikkojen varmistamiseksi.

Jos et jo ole työn takia keskustassa, kannattaa vaihtaa hotellia lomapäivien alkaessa.

Kuittien tarve kannattaa huomioida jo varausvaiheessa.

Kouvolalaisen eläinlääkärin Veera Varon työ vie usein koulutusmatkalle ulkomaille. Varo pyrkii yhdistämään matkoihinsa aina mahdollisuuksien mukaan lomailua ja tutustumista kohdekaupunkiin.

– Olen hieman laiska järjestelemään erillisiä lomareissuja, mutta bleisure-matkassa tulee hoidettua ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Lomailu on myös taloudellisesti houkuttelevaa, kun matkoja kohteeseen ei tarvitse maksaa omasta pussista, Varo sanoo.

Varon mielestä ei ole juurikaan väliä, lomaileeko ennen vai jälkeen työjakson, kunhan työ- ja loma-aika ovat selkeästi erillään.

– Esimerkiksi koulutuspäivät ovat pitkiä ja raskaita, kun pitää omaksua paljon uusia asioita. Jos siinä on toinen mukana lomatunnelmissa, ei se yhtälö toimi, Varo sanoo.

Hän on tutustunut bleisure-matkoillaan viimeksi muun muassa Wieniin ja Barcelonaan. Wienistä käsin Varo on vieraillut myös Budapestissä ja Bratislavassa.

– Mahdollisuuksien mukaan pyrin ajoittamaan lentojeni vaihdot niin, että voin viettää päivän jossain kivassa kaupungissa. Tällä tavoin tutustuin hiljattain esimerkiksi Kööpenhaminaan aamusta iltaan. Matkatavarat sai helposti säilöön rautatieaseman säilytyslokeroon, Varo sanoo.

 

Lähde: ebookers

Lue myös:

    Uusimmat