Nyt se selvisi: Peniskuvan lähettäminen paljastaa miehestä muutakin kuin vällykäärmeen – "korkeampia narsistisuuteen viittaavia tasoja"

Mistä seksiriippuvuuden tunnistaa? 1:30
Videolla kerrotaan, mistä seksiriippuvuuden tunnistaa.

Yli tuhannelta mieheltä saadut vastaukset paljastivat tutkijoille, miksi miehet lähettävät peniskuvia ja millainen ihminen ei-toivotun kuvan takaa löytyy.

The Journal of Sex Research -julkaisussa ilmestynyt tutkimus ei ole erityisen mairittelevaa luettavaa sukuelimiään kuvaaville ja kuvia pyytämättä naisille lähetteleville miehille. Vastausten perusteella vaikuttaa siltä, että ei-toivottuja peniskuvia lähettelevillä miehillä on enemmän narsistisia ja seksistisiä piirteitä.

Luonteesta vedettyjä johtopäätöksiä vahvistaa se, että 82 prosenttia pyytämättä peniskuvan lähettäneistä miehistä toivoi kuvan herättävän saajassaan seksuaalista kiihotusta.

Narsistiselle persoonallisuudelle ovat ominaisia erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys, kuvailee Mielenterveystalo verkkosivuillaan.

– Pähkinänkuoressa pyytämättömiä peniskuvia lähettäneet miehet osoittivat korkeampia narsistisuuteen viittaavia tasoja kuin miehet, jotka eivät koskaan olleet lähettäneet vastaavia kuvia, sanoo tutkimusta johtanut Cory Pedersen kanadalaisesta Kwantlen Polytechnic yliopistosta Vice-sivustolle.

– He osoittivat myös korkeampaa vihamielistä ja hyväntahtoista seksismiä, hän jatkaa.

Lähes puolet lähetti peniskuvan pyytämättä

Tutkimukseen osallistui tuhat itsensä heteroksi mieltävää 16–75-vuotiasta miestä. Narsistisuuden, itsensäpaljastamishalujen, seksismin ja seksuaalisen käyttäytymisen hyväksynnän tasoja tarkasteltiin analysoimalla miesten antamia vastauksia tutkijoiden kysymyksiin.

Lähes puolet miehistä kertoi lähettäneensä kuvan peniksestään jollekulle pyytämättä.

Miehiltä kysyttiin lisäksi heidän seksuaalisuutta koskevista mielipiteistään. Tutkijoiden oletus oli, että peniskuvia lähettelevät miehet ovat yliseksuaalisia. Vastaukset eivät kuitenkaan tukeneet tätä hypoteesia. Peniskuvia lähettelevien pornon katselu, masturbointi sekä fantasiointi olivat samalla tasolla kuin miesten, jotka eivät peniskuvia lähetelleet.

Toiveina vastapalvelus, tapaaminen ja kiihottaminen

Tutkimuksessa kävi myös ilmi kaksi tärkeää motivaatiotekijää peniskuvien lähettelyn takana. Ensimmäinen oli halu saada vastaanottajalta alastonkuva vastapalveluksena tai tavata hänet kasvokkain. Toinen suosittu syy oli peniskuvien lähettämisen näkeminen flirttailuna.

Kun miehiltä kysyttiin, mitä he haluaisivat peniskuviensa saavan aikaan, 82 prosenttia vastaajista kertoi toivovansa kuvan vastaanottajan kokevan seksuaalista kiihotusta. Pedersen huomauttaa, että tämä on melko vastakkainen näkemys yleiseen luuloon, jonka mukaan miehet lähettävät peniskuvia shokeeratakseen naisia.

Harva nainen toivoo peniskuvia pyytämättä

Viime vuonna julkaistun brittikyselyn mukaan harva nainen kuitenkaan pitää pyytämättä tullutta otosta miellyttävä yllätyksenä. Suurin osa piti härskin kuvan saamista ahdistavana.

Samaa mieltä oli myös MTV Lifestylen naisraati, kun heiltä asiaa taannoin kysyttiin. Yksikään raatilaisista ei uskonut kuvien kiihottavan vastaanottajaa.

Lue myös:

    Uusimmat