"Nyt riittää!" – ranskalaiset naispoliitikot saivat tarpeekseen seksuaalisesta häirinnästä

Seitsemäntoista ranskalaista naisvaikuttajaa, joukossa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n nykyinen pääjohtaja Christine Lagarde, vaatii loppua seksuaaliselle häirinnälle Ranskassa.

Tuorein Ranskaa koetteleva seksuaaliseen häirintään liittyä skandaali on tältä viikolta. Parlamentin entistä varapuhemiestä Denis Baupinia epäillään useista seksuaaliseen häirintään liittyvistä tapauksista. Baupin pitää syytöksiä "valheellisina".

Valtiovarainministeri Michel Sapin puolestaan joutui tällä viikolla myöntämään käyttäytyneensä sopimattomasti naistoimittajaa kohtaan. 

– On naisen yhteiskunnallinen asema mikä tahansa, palkansaaja, opiskelija, työtön, kotiäiti tai kansanedustaja, hänestä ei saa sanoa, erästä kollegaa lainaten: "Millainen hän on, upeiden rintojensa lisäksi?" Hänelle ei saa sanoa rivosti: "Hameesi on liian pitkä, sitä pitää lyhentää", tai "Onko sinulla stringit?".  

Eri puolueita edustava vaikuttajanaisten ryhmä esitti vetoomuksensa Journal de Dimance  -lehdessä.

Häirintää ja työpaikan menetys 

Ryhmä muistuttaa, että naiset kohtaavat seksuaalista häirintää päivittäin kaikkialla.

– Nyt riittää. Rankaisemattomuus saa loppua. Emme enää vaikene.

He sanovat, että naiset joutuvat kärsimään kaksinkertaisen rangaistuksen, häirinnän ja työpaikan menettämisen, jos he yrittävät tuoda asian julki. 

Lue myös:

    Uusimmat