Mainos

Metoo-ilmiö paisuu Ruotsissa – rakennusalalta 4 600 naisen vetoomus: "Koska olen nainen, minut kyseenalaistettiin koko ajan"

Ruotsissa seksuaalista häirintää vastustava metoo-kampanja jatkaa paisumistaan. Tällä kertaa tuhannet rakennusalalla työskentelevät naiset julkaisivat oman seksuaalista häirintää vastustavan vetoomuksensa.

Yhteensä 4 627 naista on metoo-kampanjan hengessä allekirjoittanut adressin, johon on kerätty naisten kertomuksia työssä kohdatusta seksuaalisesta häirinnästä ja seksismistä.

24-vuotias putkiasentaja Paulina Johansson aloitti työelämässä viisi vuotta sitten, mutta huomasi työpaikan löytämisen olevan vaikeaa.

– Minut kyseenalaistettiin koko ajan, koska olen nainen, hän kertoi Aftonbladetille.

Lopulta hän löysi työpaikan, missä hän joutui miespuolisen kollegansa ahdistelemaksi. Mies heittäytyi Johanssonin päälle ja painautui makaamaan tätä vasten.

– Hän kouri vartaloani vaatteiden päältä ja alta. Halusin vastustaa ja huutaa, mutta halvaannuin kauhusta. En voinut tehdä mitään, makasin vain siinä.

Mies lopetti vasta, kun paikalle tuli kolmas ihminen. Johansson kertoo puhuneensa asiasta pomolleen ja sanoneensa, ettei hän halua työskennellä kyseisen miehen kanssa enää koskaan.

– Pomo sanoi vain okei, eikä kysynyt lisäkysymyksiä.

Aiemmin näyttelijät, oopperalaulajat ja juristit

Aiemmin Ruotsissa samanlaisen vetoomuksen ovat tehneet muun muassa näyttelijät, oopperalaulajat ja juristit.

Svenska Dagbladet julkaisi aiemmin tässä kuussa jutun, jossa 1 300 ruotsalaista naispoliitikkoa vetosi seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan. Heidän mukaansa Ruotsin politiikassa on tapahtunut väärinkäytöksiä ja epäiltyjä raiskauksia. Naisten joukossa on parlamentaarikoita, ministereitä, europarlamentaarikoita ja nuorisojärjestöjen johtoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja