Mainos

Näyttelijälegenda kritisoi Me Too -kampanjaa – pyytää nyt anteeksi seksuaalisen ahdistelun uhreilta

0:25

Näyttelijätähti Catherine Deneuve pyytää anteeksi seksuaalisen häirinnän ja väkivallan uhreilta Me Too -kampanjaa kritisoineen julkilausuman jälkiaalloissa.

Ranskalainen näyttelijälegenda Catherine Deneuve, 74, nousi viime viikolla otsikoihin puolustettuaan miesten oikeutta vietellä naisia.

Nyt Deneuve on pyytänyt anteeksi seksuaalisen häirinnän ja väkivallan uhreilta kirjoituksessa, joka julkaistiin eilen sunnuntaina ranskalaismedia Liberationin verkkosivuilla.

– Tervehdin lämmöllä kaikkia niiden hirvittävien tekojen uhreja, jotka ovat saattaneet loukkaantua Le Monde -lehdessä julkaistun kirjeen vuoksi. Esitän heille, vain ja ainoastaan heille, anteeksipyyntöni, Deneuve kirjoittaa.

Näyttelijä toteaa seisovansa edelleen kirjeen viestin takana, mutta halunneensa selventää sen sisältöä.

Catherine Deneuve oli yksi vaikutusvaltaisista ranskalaisnaisista, jotka allekirjoittivat Me Too -kampanjaa kritisoineen julkilausuman. Lähes sadan naisen allekirjoittamassa kirjeessä kampanjaa kritisoitiin "noitavainomaisesta miesjahdista".

Kirjoittajien mukaan kampanja alkoi oikeutettuna protestina erityisesti työpaikoilla esiintyvää seksuaalista häirintää vastaan, mutta on sittemmin kääntynyt miehiä jahtaavaksi noitavainoksi.

– Raiskaus on rikos, mutta toisen vietteleminen, vaikka se olisi sinnikästä ja kömpelöä, ei ole, kirjeessä sanottiin.

Kirjeen allekirjoittajien mukaan miehet on vedetty lokaan siitä että he ovat "puhuneet intiimejä asioita työillallisilla tai lähettäneet seksuaalisävytteisiä viestejä naisille, jotka eivät niihin vastanneet”.

– Miehiä on rangaistu joukolla, heitä on pakotettu jättämään työnsä kun ainoa mitä he tekivät oli, että he koskivat jonkun polvea tai yrittivät varastaa suudelman, kirjeessä luki.

Katso artikkelin alussa ja tämän tekstin alla Me Too -aiheisia videoita.

0:41

0:45

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.