Nyt reagoi myös Ikea: Keskeyttää toimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä

Maailman suurin huonekalubrändi Ikea keskeyttää toimintansa Venäjällä. Yritys tiedottaa aiheesta nettisivuillaan

Huonekalujätti Ikea on päättänyt sulkea toistaiseksi kaikki myymälänsä Venäjällä. Lisäksi Ikea lopettaa myös kaikki hankintansa Venäjältä sekä Valko-Venäjältä. Myös vienti näihin maihin keskeytyy. Ikea tiedottaa asiasta nettisivuillaan

Tätä kaikkea Ikean päätös koskee:

  • Inter IKEA -konserni on päättänyt keskeyttää sekä viennin Venäjälle ja Valko-Venäjälle että tuonnin näistä maista.
  • Inter IKEA -konserni on päättänyt keskeyttää kaikki IKEA Industry -tuotantotoiminnot Venäjällä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikki toimitukset alihankkijoilta näihin yksiköihin on keskeytetty.    
  • Ingka-konserni on päättänyt keskeyttää kaiken vähittäisliiketoiminnan Venäjällä, MEGA-kauppakeskukset pidetään edelleen auki.

Ikea liittyy näin lukuisien muiden Venäjää boikotoivien kansainvälisien yritysten joukkoon. Kyseessä on vastalause Venäjän hyökkäyselle Ukrainaan. 

– Käynnissä olevalla sodalla on valtavat inhimilliset vaikutukset. Se aiheuttaa myös vakavia häiriöitä toimitusketjuun ja kaupankäynnin olosuhteisiin, jonka vuoksi konsernit ovat päättäneet keskeyttää väliaikaisesti IKEA-toiminnan Venäjällä, Ikea toteaa tiedotteessan.

Ikean mukaan päätökset vaikuttavat suoraan 15 000 yrityksen työntekijään. Tiedotteen mukaan Inter IKEA -konsernin ja Ingka-konsernin välittöminä toimenpiteinä on ollut tukea yrityksen työntekijöiden ja heidän perheidensä henkilökohtaista turvallisuutta.

– Ukrainan tuhoisa sota on inhimillinen tragedia, ja syvin myötätuntomme ja huolemme on niiden miljoonien ihmisisten luona, joihin sota vaikuttaa.


Videolla: Suomalaisyritykset boikotoivat nyt venäläistuotteita. 

Myös suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita 2:00
Tällaisia tuotteita esimerkiksi Kesko vetää myynnistä.


Lue myös:

    Uusimmat