Janne "Nacci" Tranberg kuuli Niko Ranta-ahon tunnustuksesta oikeussalissa – näin hän reagoi

1:57

Asianajaja Jaakko Tuutin mukaan Janne ”Nacci” Tranbergin ensikommentti Niko Ranta-ahon tunnustukseen oli ”mitä minä sanoin”.

Liikemies niko Ranta-aho ilmoitti keskiviikkoaamuna jatkuneessa suuressa Katiska-huumejutun käsittelyssä pääosin myöntävänsä omat syytteensä. Hänen syytetään johtaneen massiivista huumeiden salakuljetusrinkiä Espanjasta käsin yhdessä ex-Cannonball Janne "Nacci" Tranbergin kanssa.

Tranberg sai tietää tunnustuksesta vasta oikeussalissa eilen. Istuntopäivänä tarkoituksena oli käsitellä aivan muuta asiaa, mutta se keskeytyi kun Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma pyysi puheenvuoron ja kertoi tunnustuksesta. 

– En voi sanoa, että se oli suuri yllätys, asianajaja Tuutti toteaa Niko Ranta-ahon tunnustuksesta.

– Maanantaina päämieheni arveli kirjeviestittelyn paljastumisen jälkeen, että Ranta-aho ehkä keksii jotain ja ajatteli juuri tällaista mahdollisuutta.

Kirjeviestittelyllä Tuutti viittaa maanantain tapahtumiin oikeussalissa.

Mitä maanantaina tapahtui?

Maanantaina selvisi, että poliisi oli löytänyt Niko Ranta-ahon sisaren puhelimesta valokuvia, joissa syyttäjä Erkki Huhtalan mukaan oli ohjeita siitä mitä kanssasyytettyjen pitäisi oikeussalissa puhua.

Esimerkiksi yhdessä viestissä Niko Ranta-aho lupaa kanssasyytetylle velat anteeksi ja apua linna-aikana, jos tämä kertoo Ranta-ahon toivomalla tavalla.

Toisessa saateviestissä Ranta-aho neuvoo, että ohjepaperi pitäisi taitella pieneksi ja kanssasyytetyn naisystävä voisi viedä sen vankilatapaamiseen pikkuhousuissaan. Ohjepaperi olisi annettava salaa ja siitä puhumatta – jos tilaa kuunnellaan. Miehen pitäisi pistää paperi omiin housuihinsa jemmaan ja lukea sitä sellissä rauhassa.

Nämä johtivat siihen, että Niko Ranta-ahon yhteydenpitoa ulkomaailmaan tiukennettiin entisestään. Hän sai tavata vain asianajajaansa Hannu Kaitaluomaa. Maanantain istunnon jälkeen Ranta-aho tunnusti tekonsa ja näytti poliisille huumekätköjä Karkkilassa ja Vihdissä.

Lue myös: Janne "Nacci" Tranberg pelkää sairastuvansa varmasti koronaan – Asianajaja: "Katiska-jutun jatkaminen tässä tilanteessa on mielipuolista"

"Mitä minä sanoin"

Miten Tranberg kommentoi Ranta-ahon tunnustusta tuoreeltaan, asianajaja Jaakko Tuutti?

– Mitä minä sanoin.

Tuutin mukaan Tranbergillä on ilmeisesti varsin laaja kokemus siitä miten ihmiset ajattelevat ja toimivat paineenalaisessa tilanteessa.

Miksi uskot Ranta-ahon tunnustaneen?

– En voi tietää. ilmeisesti tällaiseen vaikuttaa jostain päin suuntautuva paine.

Tranberg kiistää omat syytteensä edelleen tiukasti.

– Hän tietysti uskoo, että nyt kun Niko Ranta-aho selvittää omat asiansa, niin käy selville, että Tranbergillä ei osuutta ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja