Janne "Nacci" Tranberg kuuli Niko Ranta-ahon tunnustuksesta oikeussalissa – näin hän reagoi

1:57

Asianajaja Jaakko Tuutin mukaan Janne ”Nacci” Tranbergin ensikommentti Niko Ranta-ahon tunnustukseen oli ”mitä minä sanoin”.

Liikemies niko Ranta-aho ilmoitti keskiviikkoaamuna jatkuneessa suuressa Katiska-huumejutun käsittelyssä pääosin myöntävänsä omat syytteensä. Hänen syytetään johtaneen massiivista huumeiden salakuljetusrinkiä Espanjasta käsin yhdessä ex-Cannonball Janne "Nacci" Tranbergin kanssa.

Tranberg sai tietää tunnustuksesta vasta oikeussalissa eilen. Istuntopäivänä tarkoituksena oli käsitellä aivan muuta asiaa, mutta se keskeytyi kun Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma pyysi puheenvuoron ja kertoi tunnustuksesta. 

– En voi sanoa, että se oli suuri yllätys, asianajaja Tuutti toteaa Niko Ranta-ahon tunnustuksesta.

– Maanantaina päämieheni arveli kirjeviestittelyn paljastumisen jälkeen, että Ranta-aho ehkä keksii jotain ja ajatteli juuri tällaista mahdollisuutta.

Kirjeviestittelyllä Tuutti viittaa maanantain tapahtumiin oikeussalissa.

Mitä maanantaina tapahtui?

Maanantaina selvisi, että poliisi oli löytänyt Niko Ranta-ahon sisaren puhelimesta valokuvia, joissa syyttäjä Erkki Huhtalan mukaan oli ohjeita siitä mitä kanssasyytettyjen pitäisi oikeussalissa puhua.

Esimerkiksi yhdessä viestissä Niko Ranta-aho lupaa kanssasyytetylle velat anteeksi ja apua linna-aikana, jos tämä kertoo Ranta-ahon toivomalla tavalla.

Toisessa saateviestissä Ranta-aho neuvoo, että ohjepaperi pitäisi taitella pieneksi ja kanssasyytetyn naisystävä voisi viedä sen vankilatapaamiseen pikkuhousuissaan. Ohjepaperi olisi annettava salaa ja siitä puhumatta – jos tilaa kuunnellaan. Miehen pitäisi pistää paperi omiin housuihinsa jemmaan ja lukea sitä sellissä rauhassa.

Nämä johtivat siihen, että Niko Ranta-ahon yhteydenpitoa ulkomaailmaan tiukennettiin entisestään. Hän sai tavata vain asianajajaansa Hannu Kaitaluomaa. Maanantain istunnon jälkeen Ranta-aho tunnusti tekonsa ja näytti poliisille huumekätköjä Karkkilassa ja Vihdissä.

Lue myös: Janne "Nacci" Tranberg pelkää sairastuvansa varmasti koronaan – Asianajaja: "Katiska-jutun jatkaminen tässä tilanteessa on mielipuolista"

"Mitä minä sanoin"

Miten Tranberg kommentoi Ranta-ahon tunnustusta tuoreeltaan, asianajaja Jaakko Tuutti?

– Mitä minä sanoin.

Tuutin mukaan Tranbergillä on ilmeisesti varsin laaja kokemus siitä miten ihmiset ajattelevat ja toimivat paineenalaisessa tilanteessa.

Miksi uskot Ranta-ahon tunnustaneen?

– En voi tietää. ilmeisesti tällaiseen vaikuttaa jostain päin suuntautuva paine.

Tranberg kiistää omat syytteensä edelleen tiukasti.

– Hän tietysti uskoo, että nyt kun Niko Ranta-aho selvittää omat asiansa, niin käy selville, että Tranbergillä ei osuutta ole.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja