Nyt puhuu Red Bull -pomoa väärinkäytöksistä syyttäneen naisen ystävä – "Hän on todella peloissaan"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horneria epäasiallisesta käytöksestä syyttäneen naistyöntekijän ystävä on kertonut, miten koko prosessi on vaikuttanut syytökset esittäneeseen naiseen.

Horner nousi kohuotsikoihin helmikuussa, kun Red Bullin naistyöntekijä kertoi tallipomon käyttäytyneen sopimattomasti häntä kohtaan. Red Bull tutki tapauksen ja talli ilmoitti juuri ennen kauden alkua, että Horner vapautettiin ulkopuolisen tahon tekemän tutkinnan perusteella syytöksistä.

Pian tämän jälkeen useat brittimediat, BBC mukaan lukien, uutisoivat Red Bullin siirtäneen Horneria syyttäneen naistyöntekijän syrjään.

Syrjään siirretty naistyöntekijä ei voi itse puhua tapauksesta, mutta hänen ystävänsä on kommentoinut asiaa BBC:lle.

– On mahdotonta ymmärtää, millaista tämä on hänelle. Hän ei voi puhua, eikä hän aio puhua. Joka kerta kun kysyn häneltä jotain, hän murtuu kyyneliin ja sanoo, ettei hänellä ole ketään, kenelle puhua, koska hänellä ei ole lupaa puhua, ystävä kertoo BBC:lle.

– Hän on todella poissa tolaltaan, todella vihainen, todella peloissaan ja todella yksinäinen. Ihmisten, jotka eivät ole hänen kengissään, on mahdotonta ymmärtää, millaista tämä on hänelle, ystävä jatkaa.

Red Bullin päätöksen jälkeen anonyymi taho vuosi yksityisviestejä medialle ja F1-väelle Hornerin ja valituksen tehneen naispuolisen työntekijän viestittelyssä WhatsAppissa. Viestien aitoutta ei ole vahvistettu.

Naistyöntekijän ystävä ihmettelee, miksei Red Bullin tutkintaa ole suoritettu läpinäkyvästi.

– Voimme kaikki lukea ne WhatsApp-viestit ja jokainen voi tehdä sitten oman johtopäätöksensä siitä, oliko heillä sovelias suhde. Christiankin on sanonut, että hän haluaa tälle pisteen. Jos tämä on ollut reilu ja riippumaton prosessi, eikä rikkomuksia löydetty, miksei sitä ole tuotu julkisuuteen läpinäkyvästi ja miksi Christian ei ole kiistänyt WhatsApp-viestien aitoutta, valituksen tehneen työntekijän ystävä tylyttää.

Maaliskuussa Horneria syyttänyt työntekijä teki valituksen Kansainvälisen autoliiton FIA:n eettiselle komitealle Red Bullin päätöksestä hylätä hänen tekemänsä ilmoitus.

Valituksen tehnyt työntekijä kokee, ettei häntä ole kohdeltu oikeudenmukaisesti valitus- ja tutkintaprosessin aikana.

– Hänen on vaikea ymmärtää, miten riippumattomassa prosessissa on päädytty tällaisiin johtopäätöksiin ja sitä seuranneisiin toimenpiteisiin. Se, kuinka poissa tolaltaan hän on, on järkyttävää, mutta ei yllättävää. Hän tuntee, ettei häntä ole kuultu, ja että prosessi on ollut täysin epäoikeudenmukainen. Se, mitä hän on tehnyt, on vaatinut rohkeutta. Ja valitettavasti hän tilanne on nyt hyvin huono, ystävä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat