Muu F1-varikko vaikeni: Toto Wolff esitti suoran vaatimuksen Christian Hornerin kohututkinnasta

Toto Wolff oli ulkomaisen median mukaan yksi harvoista F1-varikon ihmisistä, joka suostui kommentoimaan Christian Hornerista käynnistettyä tutkintaa kauden avaustesteissä Bahrainissa.

Ammatillisesti useasti Red Bull -kollegansa Christian Hornerin kanssa yhteen ottanut Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff ei säästellyt liikaa sanojaan puhuessaan koko F1-maailmaa järisyttäneestä kohusta, jonka pyörteissä brittipomo parhaillaan on.

Hornerista käynnistettiin Red Bullin sisäinen tutkinta, kun tallin naispuolinen työntekijä esitti hänestä vakavia syytöksiä yhtiön johdolle. Tutkinta on yhä käynnissä, minkä vuoksi Horner tai kukaan mukaan Red Bull -tallista ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa.

Wolffin mukaan Hornerin ympärillä pyörivä kohu on muistutus koko F1:n laajuisesta ongelmasta ”sukupuolten välisen tasa-arvon” kanssa.

– Minusta se on selvää. Formula ykköset ja tallit, me seisomme inkluusion, tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja diversiteetin puolesta, eikä se ole vain puhetta, vaan elämää päivästä päivään.

– Mielestäni nämä ovat standardit, jotka asetamme itsellemme. Tämä on maailmanlaajuinen laji, yksi urheilun tärkeimmistä alustoista maailmassa, ja me olemme roolimalleja, Wolff latasi Sky Sportsin mukaan.

Wolff ei suoraan ottanut kantaa Hornerin yhä kyseenalaistetumpaan asemaan Red Bullin tallipäällikönä.

– Tuon sanottuani, on ollut paljon spekulaatiota, mitä on tapahtunut viimeisten viikkojen aikana, spekulaatiota, josta me olemme kuulleet, ja siitä, mitä on tekeillä.

– Tässä vaiheessa on tärkeää, että prosessi on täsmällinen… Red Bull on käynnistänyt itsenäisen tutkinnan, ja jos se tehdään oikein läpinäkyvästi ja täsmällisesti, sitä on katsottava – mitä seurauksia ja merkityksiä sillä on formula ykköselle – miten voimme oppia siitä.

Rivien välistä voi tulkita, että Wolff piti Horner-kohua vakavana mainehaittana koko lajille.

– Haluamme kuitenkin puhua kilpa-autoista ja lajistamme näiden erittäin kriittisten puheenaiheiden sijaan, mikä on enemmän kuin vain tallin ongelma, se on ilmiö tai ongelma koko formula ykköselle ja yleisesti jokaiselle, joka työskentelee siellä, Wolff huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat