Nyt puhuu Pekka Kataja: Estin murhayrityksestäni epäillyn valtuutetun vaaliehdokkuuden, syynä kytkökset äärioikeistoryhmiin

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja uskoo, että heinäkuisella väkivallanteolla oli sekä henkilökohtainen että poliittinen motiivi. Kataja kertoo olleensa mukana estämässä, ettei toinen murhan yrityksestä epäillyistä miehistä päässyt ehdokkaaksi viime eduskuntavaaleissa Keski-Suomessa.

– Piirihallitus minun esityksestäni päätti, että (Teemu) Torssosta ei oteta, Kataja sanoi STT:lle.

Katajan mukaan päätöksen syynä olivat Torssosen kytkökset äärioikeistolaisiin ryhmiin.

Murhan yrityksestä epäiltynä on myös vuonna 1976 syntynyt mies, joka Katajan mukaan toi paketin hänen kotiovelleen ennen pahoinpitelyä. Kataja sanoo katsoneensa miestä ovisilmän kautta ja myöhemmin tunnistaneensa hänet kuvien perusteella.

Kataja epäilee, että teon suunnitteluun on osallistunut vangittujen ohella muitakin.

– Toivottavasti poliisi saa selvitettyä tämän juurta jaksain. Luotan siihen.

"Toisen epäillyn jäsenhakemus hylätty joka kerta"

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos tviittasi perjantaina, että toinen epäillyistä on erotettu puolueesta ja toisen jäsenhakemus on hylätty yhtä monta kertaa kuin tämä on sellaisen jättänyt.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio julkaisi perjantaina tviitin, jossa kertoi, että on aikaisemmin toistanut Twitterissä tietoja siitä, että Katajan pahoinpidelleet olisivat olleet ulkomaalaistaustaisia. Tavio tviittasi heinäkuussa, että ulkomaalaistaustainen mieskaksikko oli ryöstänyt ja pahoinpidellyt sairaalakuntoon Katajan.

– Tämä tieto osoittautui vääräksi ja on nähdäkseni tullut nyt oikaistua, Tavio tviittasi perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat