Toinen epäillyistä kommentoi Pekka Katajan tapausta tuoreeltaan Twitterissä – näin hän kirjoitti uhrista

2:47
Näin Pekka Kataja kuvaili MTV Uutiset Liven haastattelussa pahoinpitelyään

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhayrityksen toinen epäilty kommentoi tekoa Twitterissä vain muutamia päiviä tapahtumien jälkeen viime heinäkuussa.

– Tämä Kataja hiillosti ääniharava persun pois valeiden avulla, koska ei tykännyt siitä, että tämä persu oli suoraselkäinen ja tosi kansallismielinen. Mm. minun kaveruutta tämän pois potkitun kanssa tämä Kataja käytti valeiden saattelemana hyväksi, kirjoitti Tero Ala-Tuuhonen viestipalvelu Twitterissä 20. heinäkuuta ja päätti tviittinsä haukkumasanoihin.

Seuraavana päivänä Ala-Tuuhonen kirjoitti Twitterissä väkivallanteon taustaa pohtivassa ketjussa seuraavasti:

– Veikkaan Katajan henk.kohtaisia ongelmia syyksi. Katajaan heinäkuun 17. päivänä kohdistuneesta rikoksesta epäillään Ala-Tuuhosen ohella Jyväskylän kaupunginvaltuutettua Teemu Torssosta, jota ei hyväksytty perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi viime vaaleissa.

STT julkaisee Torssosen ja Ala-Tuuhosen nimet jo tässä vaiheessa heidän yhteiskunnallisen toimintansa vuoksi.

Torssonen sai potkut puolueesta viime vuonna

Kataja uskoo, että heinäkuisella väkivallanteolla oli sekä henkilökohtainen että poliittinen motiivi. Kataja oli mukana estämässä Torssosen pääsyä ehdokkaaksi viime eduskuntavaaleissa Keski-Suomessa.

– Piirihallitus minun esityksestäni päätti, että Torssosta ei oteta, Kataja sanoi STT:lle perjantaina.

Katajan mukaan päätöksen syynä olivat Torssosen kytkökset äärioikeistolaisiin ryhmiin.

Kun Torssonen ei päässyt kansanedustajaehdokkaaksi, hän ryhtyi helmikuussa 2019 tavoittelemaan perussuomalaisten puoluesihteerin paikkaa.

Kampanja katkesi, kun puoluehallitus erotti Torssosen puolueen jäsenyydestä toukokuussa 2019.

Kesäleirin ampumaharjoitus nostatti kohun

Tero Ala-Tuuhosen johtama Kansallismielisten liittouma nousi otsikoihin viime vuonna järjestön kesäleirin tapahtumien vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa epäiltiin, että leirillä pidetyssä ampumaharjoituksessa maalitauluina oli muun muassa ministerien kuvia. Järjestön julkaisemien valokuvien perusteella leirille osallistui muun muassa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtaja.

Kansallismielisten liittouma on myös järjestänyt vuosittaista 188 Kukkavirta -nimistä tapahtumaa Turun terrori-iskun uhrien muistolle. Tapahtumissa ovat olleet puhujina muun muassa perussuomalaisten nykyiset kansanedustajat Mauri Peltokangas ja Vilhelm Junnila.

Ala-Tuuhonen on aiemmin ollut Soldiers of Odin -järjestön johtohahmoja Jyväskylässä. Elokuussa Ala-Tuuhonen esitti Twitterissä perussuomalaisille toiveen, ettei etnonationalistien kanssa tehtäisi vastakkainasettelua.

– Samaan maaliin potkitaan palloa, mut me pelataan vähän aggressiivisemmin, hän kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja