Nyt on lihaksikas harmaaparta: 60-vuotias voitti komean kehonrakennusmestaruuden – "Ikä on vain numero"

60-vuotias pakistanilainen kehonrakentaja Abdul Waheed on kunnossa, jota moni reilusti nuorempikin kadehtii. Harmaapartainen veteraani voitti juuri Mr. Pakistan -kilpailun eli maansa kehonrakennusmestaruuden.

Waheed oli aiemmin voittanut kotikaupunkinsa Lahoren Mr. Lahore -tittelin. Sen jälkeen hänestä tuli Punjabin alueen Mr. Punjab, ja nyt hän on kehonrakennuksen Mr. Pakistan.

Toisinaan Waheed on kilpaillut myös yli 50-vuotiaiden sarjassa, mutta hän kertoi Dawn-lehdelle, että Mr. Pakistan oli avoimen sarjan ikärajaton kilpailu. Ja Waheed voitti senkin.

– Kun saavuin lavalle, kuulin joidenkin sanovan, että minun sixpack-vatsalihakseni olivat näkyvät jopa ennen kuin yritin tehdä poseerausta, Waheed naureskeli.

Vaikka takana on työtä nuoresta saakka, kilpailujen pariin Waheed ei hypännyt kovin varhain. Hän on kisannut 40-vuotiaasta lähtien eli viimeiset 20 vuotta.

– Aloin rakentaa kehoani 16-vuotiaana. Siihen aikaan minulla ei ollut kuitenkaan kiinnostusta osallistua kilpailuihin. Pidin vain kuntosalilla käymisestä ja painojen nostamisesta.

Waheedin valmentamat nuoremmat miehet saivat kuitenkin viimein Waheedin innostumaan kisaamisesta. Tulosta on tullut, ja muskelimiehen mukaan arvostusta.

Waheedia niin ikään haastatellut pakistanilainen Geo News on otsikoinut juttunsa näin: "Lahorilainen kehonrakentaja Abdul Waheed todistaa, että ikä on vain numero".

"Tulkaa haastamaan"

6:18
Ulkokuntoilun suosio on kasvanut – MTV näyttää tehotreeniliikkeet.

Waheed ei suostu vain määritelmään, että hänellä on hyvä kroppa ikäisekseen, vaan hän uskoo – täysin aiheesta – olevansa paremmassa kuosissa kuin monet nuoremmat.

– Haastan nuoria nostamaan yhtä paljon painoja kuin minä. Tulkaa haastamaan minut, Waheed sanoi Geo Newsille.

Vaatturina päivätöitä tekevä kolmen lapsen isä pyörittää iltaisin kuntosalia. Syyt eivät ole Waheedin mukaan itsekkäät, vaan hän haluaa nuoria enemmän urheilun pariin ja pois päihteistä. Waheed sanoi haluavansa jatkaa nuorten eteen työskentelemistä vaikka 100-vuotiaaksi saakka, jos hänellä riittää päiviä sekä rohkeutta.

Waheedin avuliaasta luonteesta kertoo paljon, että hän kaivaa Geo Newsin mukaan jopa omaa kuvettaan, jos osa ei pysty maksamaan kuntosalimaksujaan.

Waheedilla on kuitenkin toivomus, että myös hän saisi apuja. Hän toivoo hallitukselta tukea, jotta hän voisi tuoda Pakistanille mainetta kansainvälisissä kilpailuissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja