Mykistävät muskelit! Naiskehonrakentaja hankki 40 kiloa massaa – kohtaa vessassa ikäviä tilanteita

Brittikehonrakentaja Rene Campbellin muodonmuutos on ollut suorastaan mykistävä. Hän on vuosien saatossa kerryttänyt nelisenkymmentä kiloa lisää massaa, mutta muutoksella on ollut myös ikäviä vaikutuksia.

173-senttinen Campbell on kertonut painaneensa kehonrakentamisen aloittaessaan 56 kiloa. Hän oli harrastanut vuosien ajan triathlonia ja juoksua, mutta eräänä päivänä hänen urheilutaipaleensa sai uuden suunnan.

Campbell oli työskentellyt kuntosalilla, jossa eräs naispuolisista työntekijöistä oli valmistautumassa kisoihin ja pyysi Campbellia mukaan katsomaan esitystään. Campbell lumoutui nähdessään läheltä, millaiset lihakset naiset voivat rakentaa, ja kestävyysharrastukset saivat väistyä punttien nostamisen tieltä.

Tulosta alkoi tulla hurjalla tavalla. CNN kertoi viime joulukuussa julkaistussa haastattelussa, että Campbell, 44, on hankkinut yli 85 paunaa eli nelisenkymmentä kiloa lisää massaa. Campbell on nähty vuosien saatossa myös kisalavoilla, ja vuonna 2012 hän voitti kansainvälisen kehonrakennus- ja fitnessliiton IFBB:n maailmanmestaruuden.

Menestysresepti

Menestysreseptin Campbell kiteyttää ominaisuuksiin intohimo, omistautuminen ja pakkomielle.

– Katsotaan mitä tahansa urheilijaa, joka on saavuttanut suuria asioita, täytyy olla tietty määrä pakkomiellettä, hän kertoi.

Mutkia matkassa huipulle tulee jotakuinkin jokaiselle. Lihasmassan kasvatus ei edennyt Campbellillakaan tuosta vain. Kun hän aloitteli kehonrakennusuraansa, runsas syöminen oli alkuun keholle ja mielelle sokki. Kehonlämpö nousi.

– Minulla oli jatkuvasta syömisestä koko ajan kuuma. Kun kuitenkin pääset yli tuosta tilasta, kropastasi tulee hämmästyttävä kone ja se alkaa ottaa polttoainetta sisäänsä.

Valtavat lihakset herättävät ymmärrettävästi myös epäilyksiä. CNN:n haastattelussa käsiteltiin myös steroideja, ja IFBB:n puheenjohtaja Wanda Tierney kertoi Campbellin läpäisseen dopingtestin ennen MM-kisoja, vaikka "monet tytöt" eivät läpäisseet.

Campbell itse sanoi, että olisi naiivia ajatella, ettei dopingongelmaa ole olemassa, mutta hän korosti, että steroideja käytetään myös muissa urheilulajeissa ja yhteiskunnassa ylipäätään.

– Urheilijoiden vastuulla on noudattaa sääntöjä, jotka heidän lajiliittonsa on asettanut, Campbell sanoi ja muistutti IFBB:n toimivan maailman antidopingtoimiston Wadan alaisuudessa.

"Aika hyökkäävää"

2:07
Video: MTV Uutiset kertoi, että yhä useampi kuntoilija käyttää dopingia.

Campbell on nykyiseen ulkomuotoonsa tyytyväinen, mutta ennen muodonmuutosta hän oli sanojensa mukaan hyvin epävarma kehonkuvastaan ja itsestään henkilönä. Campbell kärsi syömishäiriöistä yrittäessään pysyä laihana ja näyttää siltä kuin "naiset lehtien kansissa".

– Tunsin jatkuvasti median kautta painetta, että naisten pitäisi olla tietyn näköisiä.

– Olin ja olen yhä usein esitettävää kritiikkiä vastaan, jossa ei ymmärretä, miksi naiset haluaisivat olla lihaksikkaita. Se vain antoi minulle itsevarmuutta ja henkistä voimaa.

Campbell saa tosin ulkonäöstään toisinaan myös törkyä. Häntä on pyydetty esimerkiksi lähtemään pois naisten vessasta.

– Olen tilanteessa, jossa minun täytyy todistaa olevani nainen voidakseni käyttää näitä vessoja. Se on aika hyökkäävää. Yritän kuitenkin vastata heille mukavasti. Saatan näyttää tältä, mutta olen nainen. Minulla on kaikki oikeus käyttää näitä vessoja, hän sanoi.

Lähteet: CNN, The Sunday News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja