Yli 80 kilon muodonmuutos – Ken luo nyt suurenmoista lukua fitnesslavoilla

Ken Jonesin, 59, tarina on suorastaan satumainen. Hän palasi kuntosalille varttuneella iällä 26 vuoden tauon jälkeen, pudotti painoa yli 80 kiloa ja toteutti nuoruutensa unelman voittamalla kilpailun kehonrakentajana.

Business Insider kertoo teksasilaisen Ken Jonesin unelmoineen teini-iässä kehonrakennuksen kuninkuuskilpailuun Mr. Olympiaan pääsemisestä. Itse Arnold Schwarzenegger teki aikoinaan kyseisessä kilpailussa kovaa jälkeä. 

Jones yritti nuorena parhaansa päästäkseen kovaan kuntoon. Hän sanoo kuitenkin suoraan, ettei hänellä ollut aavistustakaan, mitä hän oli tekemässä. Sosiaalista mediaa ei ollut, ja nuorukainen turvautui lähinnä lehdissä olleisiin hajanaisiin tietoihin.

– Söin purkin tonnikalaa aamupalaksi. Söin purkin tonnikalaa lounaaksi, ehkä riisin kanssa, ehkä ei. Ja söin tonnikalapurkin päivälliseksi, Jones kuvailee.

Suuri muutos

Kuntoilu alkoi myöhemmin kuitenkin vaillinaisin ohjein jäädä. Tuli uraa, vaimo ja lapsia.

– Lepäsin hiukan, Jones letkauttaa.

Samalla kun salilla käyminen jäi, Jones alkoi juoda ja ruokailutottumukset rupesivat olemaan mitä sattuu. Elopainoa kertyi.

Fitnessunelmiaan Jones ei kuitenkaan kokonaan hylännyt, ne vain lykkääntyivät. Jones päätti, että kun hän jäisi eläkkeelle, hän alkaisi pudottaa painoa ja laittaa itseään kuntoon.

Näin on totisesti tapahtunut. Jones on pudottanut vuoden 2015 eläkkeelle jäämisensä jälkeen painoaan Business Insiderin mukaan noin 185 paunaa, pyöristetysti 85 kiloa.

Osa-aikaisesti collegessa työskennellyt Jones alkoi kysellä ravitsemusneuvoja ja treenata kehonrakennuksesta kiinnostuneen, itseään noin 15 vuotta nuoremman opiskelijan kanssa.

Jonesin arkeen alkoivat kuulua säännöllisten kuntosalitreenien lisäksi kävelyt ja alkoi tutkailla, että saisi ruuastaan sopivasti hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa.

Voitto ja tähyäminen ammattilaiseksi

Vuonna 2019 Jones kilpaili jo ensimmäistä kertaa. Kuvainnollinen nälkä alkoi vain kurnia voimakkaammin.

– Kun tein sen, seuraava tavoitteeni oli voittaa yksi (kilpailu).

Kyseinen, Jonesin tausta huomioiden mykistävä temppu toteutui syyskuussa 2021: Jones juhli voittoa Naturally Fit -liiton kilpailussa.

Ja mitä vielä. Herra tähyää nyt ammattilaiseksi.

Koskaan ei ole liian vanha

Se, että ihmiset eivät ole uskoneet Jonesiin, on ollut hänelle polttoainetta.

– Olen kovapäinen. Pidän siitä, kun minulle sanotaan, etten voi tehdä jotain.

Eikä Jones ole pelkästään päihittänyt ikätovereitaan. Hän on menestynyt verrattain hyvin vastassaan nuoria aikuisia. Yhdessä kilpailussa lähinnä Jonesin ikää oleva kisaaja oli 32-vuotias.

– Katsoin ympärilleni, että missä kaikki vanhat ihmiset ovat. Niitä ei ollut. Olin vain minä.

Jonesin suuri viesti on, että koskaan ei ole liian iäkäs moiseen. Niin ei voi itselleen uskotella.

– Et voi verrata itseäsi nuorempiin miehiin. Se olet sinä ja hei, sinä olet täällä.

Rajua rääkkiä! Näin kehonrakentaja Timo Naapila treenaa kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin opissa 0:59
Katso myös: näin "Testotimo" Naapila treenasi kehonrakennuslegendan, kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin, opissa.

Lue myös:

    Uusimmat