Mainos

Nyt on kuljetuksella kokoa! Nämä pienkerrostalon kokoiset säiliöt ajavat läpi Suomen viikonloppuna

NCE:n teollisuuslaitoksella Pietarsaaressa lastataan parhaillaan valtavia 800 kuution säiliöitä erikoiskuljetusta varten. Tällä kertaa suuret, tyhjät klooridioksidisäiliöt ovat matkalla Metsä Fibren biotehtaalle Äänekoskelle. 

Tiellä liikkujat eivät voi olla huomaamatta neljän rekka-auton saattuetta, sillä yksi kuljetus on pituudeltaan peräti 25 metriä, leveydeltään 9 metriä ja korkeudeltaan 10 metriä. Säiliö on käytännössä pienen kerrostalon kokoinen.  

Toimitusjohtaja Dan Björkskog kertoo, että matka on haasteellinen suurelle kuljetukselle. Kulkureitin varrella on yli 300 estettä, jotka on jouduttu ottamaan huomioon matkaa suunniteltaessa.

– Siellä on paljon sähköjohtoja ja liikenne- ja opasmerkkejä, jotka on jouduttu hetkellisesti poistamaan. Reitin varrella on myös muutamia suuria voimalinjoja, joista virta sammutetaan tilapäisesti, Björkskog kuvailee.

Neljän ajoneuvoyhdistelmän on tarkoitus lähteä huomenna aamulla liikenteeseen. Perille ei päästä heti, vaan 220-kilometrin mittaista matkaa körötellään perjantaihin asti. Tavallisella nopeudella matka kestäisi keskimäärin 3 tuntia.

Useat poliisiajoneuvot on valjastettu turvaamaan liikennettä matkan ajan rannikolta Keski-Suomeen. 

Erikoiskuljetusten toimittaminen ei ole NCE:lle uutta. Se toimittaa Björkskogin mukaan vastaavanlaisia lähetyksiä eri puolille Suomea useamman kerran vuodessa. Kuljetuksen hoitaa käytännössä siihen erikoistunut yritys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.