Nyt ei mennyt putkeen! Yle: Kukaan ei tiedä, miten kovaa ambulanssilla saa ajaa – syynä uusi tieliikennelaki

Poliisin uudet Mersu-maijat jo tien päällä 0:23
Tältä näyttävät poliisin uudet Mercedes-Benzit.

Ylen uutisen mukaan uusi tieliikennelaki on aiheuttanut epäselvyyttä ambulanssien sallitusta enimmäisnopeudesta.

Maanantaina voimaan astunut uusi tieliikennelaki ei salli ambulanssien ajaa yli 80 kilometrin tuntinopeutta, elleivät ne ole hälytysajossa. Uudessa tieliikennelaissa ei nimittäin ole vanhan lain mukaista mainintaa siitä, että ambulanssilla voi palata takaisin asemapaikalle tiekohtaista nopeusrajoitusta noudattaen.

Ambulanssien nopeusrajoituksen pudottaminen ei kuulosta lain hengen mukaiselta siitäkään syystä, että uudessa laissa nimenomaan poistettiin ajoneuvokohtaisia nopeusrajoituksia enintään 3,5-tonnisilta ajoneuvoilta. Kevytperäkärryäkin saa nykyisin vetää sadan kilometrin tuntinopeudella.

Valtaosa Suomessa käytössä olevista ambulansseista painaa yli 3 500 kiloa, joten kuljettajalta vaaditaan C1-luokan ajokortti.

Traficom selvittää

Ylen mukaan ambulanssien tiekohtaista nopeusrajoitusta on perusteltu aiemmin hälytysvalmiuden ylläpidolla. Ambulanssi saattaa nimittäin joutua ajamaan pitkiäkin potilassiirtoja, joten tehtävän päätyttyä ensihoitajien on tarpeellista palata omalle toiminta-alueelleen mahdollisimman nopeasti.

Traficomista kerrottiin Ylelle, että tilanne pyritään ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti.

Lähde: Yle

Lue myös:

    Uusimmat