Nyrkkeilyssä uusi kiistaton mestari! Yleisö buuasi villisti sokkitappioon taipuneelle entiselle mestarille: "Minä voitin tämän ottelun"

Australialainen George Kambosos on ammattinyrkkeilyn kevyensarjan uusi kiistaton maailmanmestari lyötyään yhdysvaltalaisen Teofimo Lopezin New Yorkissa. Kambosos yllätti aiemmin tappiottoman Lopezin ja vei voiton hajaäänituomiolla.

Kambosos löi ottelun alussa kovaa päälle tulleen Lopezin lattiaan heti ensimmäisessä erässä, mutta koki itse saman kohtalon kymmenennessä erässä. Ottelussa jaettiin hurja määrä iskuja. ESPN:n mukaan Lopez sai perille 176 lyöntiä, Kambosos 182.

Yksi tuomareista katsoi Lopezin voittajaksi pistein 114-113, mutta kaksi muuta pitivät Kambososia parempana pistein 115-112 ja 115-111. Kambososin saldo ammattilaiskehässä on nyt 20 voittoa ilman tappioita. Kymmenen voitoista on tullut tyrmäyksellä.

Australialainen kertoi uskoneensa koko ajan mahdollisuuksiinsa.

– Ajattelin vain, että "lyön häntä kovaa ja tyrmään hänet", sitten kaikki muuttui. Olen uskomaton nyrkkeilijä. En voi uskoa, miten hyvin nyrkkeilin, Kambosos sanoi ESPN:n mukaan.

WBO-, WBA-, IBF- ja WBC-liittojen mestaruusvyönsä Kambososille menettänyt Lopez ei ollut lainkaan samaa mieltä tuomarien kanssa. ESPN:n nyrkkeilytoimittajan Mike Coppingerin mukaan Lopez väitti ottelun jälkeisessä haastattelussa voittaneensa kymmenen kahdestatoista erästä. Kommentillaan entinen mestari ansaitsi yleisöltä villit buuaukset.

– Minua ei kiinnosta, mitä muut sanovat. Minä voitin tämän ottelun, Lopez tilitti.

Kaksikon ottelusopimuksessa ei ollut pykälää uusintaottelusta. Lopez oli voittanut meestaruus vyönsä reilu vuosi sitten ottelussa Vasili Lomachenkoa vastaan.