Oleksandr Usyk paljastaa, miksei tyrmännyt Anthony Joshuaa – "Alussa osuin häntä kovaa"

Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan ottelu päättyi Usykin yksimieliseen pistevoittoon myöhään lauantaina Lontoossa. Usyk horjutti Joshuaa jo ottelun alussa ja oli lähellä tyrmäystä myös viimeisen erän loppuhetkillä. Ukrainalainen ei kuitenkaan tavoitellut tyrmäysvoittoa.

Usyk kaappasi voitollaan itselleen Joshuan hallussa olleet raskaansarjan IBF-, WBA- ja WBO-liittojen mestaruusvyöt. Voittaja julistettiin tuomarien pisteiden perusteella, mutta tyrmäyskin olisi ollut mahdollinen. Usyk ei kuitenkaan sitä tavoitellut.

– En tavoitellut hänen tyrmäämistänsä, koska valmentajani kulmauksessani kehotti olemaan hakematta sitä, Usyk kertoi ottelun jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Alussa osuin häntä kovaa ja yritin tyrmäystä. Sitten valmentajani sanoi minulle: "lopeta ja tee työsi".

Joshua ilmoitti ottelun jälkeen haluavansa uusintaottelun. Sellaisen hän myös saanee, sillä ottelusopimuksesta löytyy pykälä uusinnasta. Usyk vaikuttaisi olevan valmis.

– Ette nähneet parasta Usykia. Pystyn ottelemaan paljon paremmin.

Ottelun tuomari kirjasivat Usykille yksimielisen ja selvän pistevoiton lukemin 117-112, 116-112 ja 115-113. Ukrainalaiselle hallittu voitto ei tullut yllätyksenä.

– Ottelu eteni juuri niin kuin odotinkin, hän sanoi.

– Muutamaan kertaan Joshua painoi kovaa päälle. Mutta siinä ei ollut mitään erikoista.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja