Nyrkkeilyn supertähti otti vastaan Venäjän rynnäköitä Ukrainassa – lähetti tylyt terveiset Vladimir Putinille

Tasan 8 kuukautta Ukrainan sotaa – Näin alueiden hallinta on muuttunut 1:40
Näin alueiden hallinta on muuttunut jo kahdeksan kuukautta kestäneen Ukrainan sodan aikana.

Nyrkkeilyn kevytsarjan tähtinyrkkeilijä Vasili Lomatshenko on kertonut Reutersille sotakokemuksistaan Ukrainan rintamalla.

Parhaillaan Jamaine Ortizia vastaan oteltavaan kevytsarjan huippuotteluun valmistautuva Lomatshenko on kokenut viime kuukausina paljon. 34-vuotias ukrainalaistähti riensi rintamalle puolustamaan maataan Venäjän hyökätessä maahan helmikuussa.

Tulevana viikonloppuna Lomatshenko palaa kuitenkin kehään ensimmäistä kertaa Ukrainan sodan käynnistyttyä. Lomatshenko kertoi huippuottelun alla Reutersille sotakokemuksistaan.

– Ensimmäisten päivien aikana Venäjä hyökkäsi todella rynnäköllä ja valtasi useita kaupunkeja lähestyessään Kiovaa. Sinulla ei ollut ollenkaan selvää ymmärrystä siitä, mitä alueellasi saattoi seuraavana päivänä tapahtua, Lomatshenko kertaa.

Taitava nyrkkeilytähti on kokenut kamppailulajikokemuksensa tuoneen tietynlaista varmuutta sotarintamalla.

– Nyrkkeilyssä olet aina fyysisesti ja henkisesti tietoinen vaarasta, kun olet kehässä. Sinun on oltava koko ajan tarkkana suojellaksesi itseäsi, jotta vastustaja ei pääse vahingoittamaan sinua.

– Tietystikään nyrkkeily-ympäristöä ei voi verrata siihen, kun olet sotatantereella luotien ja rakettien lentäessä ylitsesi. Samaan aikaan, ajattelisin niin, että olin paljon valmiimpi kuin he, joilla ei ollut lainkaan kokemusta kamppailulajeista. Se antoi minulle edun, Lomatshenko pohtii.

Ukrainalaisten lisäksi rintamalla on nähty monia muiden maiden kansalaisia, jotka ovat saapuneet vapaaehtoisesti puolustamaan Ukrainaa. Lomatshenko on vapaaehtoisille ikuisesti kiitollinen.

– Meillä on paljon rohkeita ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään uhrauksen maamme puolesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putinille Lomatshenkolla on vain yksi viesti.

– Jumala tuomitkoon hänet.

Lue myös:

    Uusimmat