Vladimir Putin hehkutti UFC-kaaoksen synnyttänyttä ottelijaa – "Jos joku hyökkää meitä vastaan, voimme hyökätä heitä vastaan"

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi vapaaottelun UFC-sarjan kevytsarjan mestarin Habib Nurmagomedovin. Ottelua Conor McGregoria vastaan päättyi kaaokseen, mutta Nurmagomedov sai silti kehut valtion ylimmältä johdolta.

Nurmagomedov puolusti titteliään onnistuneesti McGregoria vastaan, joka palasi tositoimiin UFC:ssä. Heti ottelun ratkettua venäläisottelija hyökkäsi irlantilaisen taustajoukkojen kimppuun. Hänelle ei annettu kehässä mestaruusvyötä ympäröivän sekasorron seurauksena.

Tapaus on UFC-organisaation tutkinnassa. Lisäksi Nurmagomedovin isä on uhannut antavansa pojalleen vieläkin isomman rangaistuksen. He tapasivat yhdessä Putinin.

– Aion pyytää isääsi ottamaan vähän rennommin kanssasi, koska se on tärkeintä, että ottelit kuin taistelija ja voitit päättäväisyydellä ja arvokkuudella, Putin sanoi 30-vuotiaalle maanmiehelleen.

Nurmagomedov sanoi toivovansa, että hän selviäisi tapauksesta ilman rangaistuksia. Presidentti sanoi ymmärtävänsä, että vastapuoli teki kaikkensa ärsyttääkseen häntä.

– Uskon, että kaikki tässä maassa olemme yhtä perhettä. Mitä ikinä tapahtuu, meidän täytyy yrittää välttää hätiköityjä hyökkäyksiä kaikissa olosuhteissa, linjasi Putin.

– Perheessä voi tapahtua mitä tahansa, mutta jos joku hyökkää meitä vastaan ulkopuolelta, me kaikki – et vain sinä – voimme hyökätä heitä vastaan. Silloin he saavat maksaa kalliisti. Mutta sitä polkua kannattaa välttää.

Alla olevalla videolla Putinin ja Nurmagomedovin keskustelu englanniksi tekstitettynä.

Lue myös:

    Uusimmat