Nyrkkeilyjärkäleestä erikoinen väite – psykedeelinen rituaali vei lähes sata miljoonaa euroa

Nyrkkeilytähti Deontay Wilderin valmentaja Malik Scott sanoo psykedeeliseksi huumausaineeksi luokitellun ayahuascan olleen Wilderin joulukuun yllätystappion takana ja tämän myötä Wilder olisi menettänyt lähes sata miljoonaa euroa.

Wilder koki yllästystappion joulukuussa Joseph Parkerille, mikä tarkoitti sitä, että suunnitelmat Anthony Joshuan kohtaamisesta eivät toteutuneet. Wilderin valmentajan Malik Scottin mukaan taustalla oli ayahuasca-huume.

– Deontaylla on tappajan vaistot, joita ei oikeastaan voi tukahduttaa, mutta hän piti todella ayahuascasta. En usko, että hän tuli samanlaisella asenteella kehään (kuin yleensä), nyt hän on vain alkanut miettimään elämän pehmeitä arvoja, Scott sanoi The Sunin mukaan.

Lähteiden mukaan tappio ja Joshua -kohtaaminen, joka jäi toteutumatta, maksoivat Wilderille lähes sata miljoonaa euroa.

– Jos olet sellaisessa paikassa, niin tällaista väkivaltaa ei ajatella ensimmäisenä. Kun kuitenkin nyrkkeilet, niin sen tulee olla ykkösprioriteetti. Se ei ollut hänellä ensimmäisenä mielessä tuolloin. Hän on "tappaja", hän on väkivaltainen ja haluaa lyödä sinua nyrkkeillessä. Hän ei kuitenkaan ollut siellä. Hän ei voinut antaa viimeistä lyöntiä, Scott totesi.

Ayahuascaa kuvaillaan psykedeeliseksi huumeksi sen tilan vuoksi, johon rituaalin suorittaja päätyy. Wilderistä on tullut viime vuosina ayahuasca -menetelmän puolestajapuhuja.

– Se on ollut jotain parasta, mitä minulle on tapahtunut. Olen iloinen, että olen päässyt kokemaan sen. Se oli sellainen matka, sellainen kokemus. Se oli minulle kaunista. Jos kysyt vaimoltani, niin se on tehnyt minulle hyvää, Wilder sanoi aikaisemmin Telegraphille.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat