Mainos

Anthony Joshua saanut inspiraationsa harjoitteluun Cristiano Ronaldolta: "Hän on 33-vuotias, mutta hänellä on 21-vuotiaan keho"

Raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua puolustaa lauantaina titteliään Lontoon Wembleyllä Alexander Povetkinia vastaan. Joshua kertoi Daily Telegraphille ottelun alla, kuinka hän pitää itsensä huippukunnossa.

Joshua kertoo vierailleensa urheiluvalmistaja Under Armourin laboratorioissa nähdääkseen, kuinka Cristiano Ronaldo pitää itsensä huippukunnossa.

– Ronaldo mittautti kehonsa. Hän on 33-vuotias, mutta hänellä on 21-vuotiaan keho. Sinun täytyy varjella kehoasi, 28-vuotias Joshua sanoo.

– Voisin mennä kehään ja tyrmätä Povetkinin erässä tai kahdessa, mutta siinä on alla kahdeksan viikon tiukka sparrausjakso, jonka aikana on vedetty 200 erää. Omaa kehoa täytyy suojella, Joshua jatkaa.

Promoottori Eddie Hearn huomasi Under Armourin tekemän testin vaikutuksen Joshuassa.

– Kun hän meni testeihin, se räjäytti hänen mielensä. Brittiläiseksi nyrkkeilijäksi hän on selvästi edistynein tekemisessään ja harjoittelussaan. Tutkijat katsoivat hänen nukkumistaan ja palautumista. Joshuan tavoite on nyt vain haastaa itseään kehitykseen, ja monet ihmiset auttavat häntä tässä työssä. Aikaisin aamulla tapahtuvat juoksulenkit ovat kadonneet. Hän nukkuu kunnes hän herää, Hearn sanoo. 

Joshua on myös analysoinut entisten suuruuksien päivittäisiä rutiineja.

– Se tuntuu vähän oudolta, koska nyrkkeily on vanhemman koulukunnan hommaa. Opin kuitenkin säätämään elämääni. Kun katsoin dokumentin Manny Pacquiaosta, huomasin, että hän juoksee ja harjoittelee kun keho on valmis siihen. Näin tekevät myös Floyd Mayweather ja Vasyl Lomachenko, Joshua sanoo.

– Tietoa on niin paljon. Kokeilin samaa ja tunnen oloni paljon paremmaksi. Se näyttää laiskalta, mutta saat kuitenkin saman verran töitä tehdyksi ja vielä paremmalla tavalla, Joshua jatkaa.

Hearnin mukaan Joshualla on pakkomielle jatkuvaan kehitykseen.

– Hän on tuonut kaikki nämä ihmiset harjoitusleirille. Ainoa asia hänen mielessä on se, että miten hän suorittaa, ja miten hän voisi vieläkin parantua. Ei autot, ei naiset, ei jalokivet, ainoastaan jatkuva kehitys. Hän ei tee mitään, joka voisi vaikuttaa hänen valmistautumiskykyynsä, Hearn sanoo.

– Hän tietää, milloin hänen pitää syödä. Hän tietää, milloin hänen tulee nukkua, eikä mikään tule tässä hänen eteensä, Hearn jatkaa.

Joshua ja Povetkin ottelevat lauantaina neljästä eri raskaan sarjan mestaruusvyöstä. Ottelu käynnistyy arvioiden mukaan noin kello 24 Suomen aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.