Nyrkkeily: Maskajev raskaansarjan mestariksi

Kazakstanilaissyntyinen, mutta nykyään Yhdysvaltoja edustava Oleg Maskajev nyrkkeili lauantaina Las Vegasissa, Yhdysvalloissa WBC-järjestön raskaansarjan mestariksi.

Maskajev iski ottelussa voiton Yhdysvaltain Hasim Rahmanista kehätuomarin keskeytyksellä 12:nnessa ja samalla viimeisessä erässä. Rahman puolusti titteliä.

Ottelu oli sisältänyt kovia iskuja, mutta muutoin vähän varsinaisia tapahtumia ennen 12:tta erää. Rahman johti mittelöä niukasti ennen sen päättymistä hänen tappiokseen. Maskajev intoutui 12:nnessa erässä hurjaan kamppailuun ja hänen iskusarjansa pehmitti Rahmanin 43 sekuntia ennen erän päätöstä.

- Tiesin, että voittaisin. Uskoin, että kamppailu oli tasainen ja minun piti antaa siihen vielä sysäys, jotta olisin voittanut sen, 37-vuotias Maskajev kertasi.

Maskajev on nyt voittanut käymistään 38 ammattiottelusta 33. Voitoista 26 on tullut ennen täyttä aikaa. Maskajev myös voitti Rahmanin miesten kohdatessa kehässä jo vuonna 1999.

Entisen Neuvostoliiton alueen kasvatit - Maskajev, Ukrainan Vladimir Klitstshko (IBF), Venäjän Nikolai Valujev (WBA) ja Valko-Venäjän Sergei Ljakhovitsh (WBO) - pitävät nyt hallussaan ammattinyrkkeilyn raskaansarjan neljää tärkeintä mestaruutta.

(MTV3-Reuters-AFP-AP)

Lue myös:

    Uusimmat