Nyrkillä halpamaisesti kasvoihin iskenyt NHL-kiekkoilija selvittää: "Hän on ystäväni, luulin hänenkin pudottavan hanskat"

NHL:n harjoitusottelussa vastustajaa yllättäen nyrkillä kasvoihin lyönyt Max Domi on määrätty pelikieltoon harjoituskauden jäljellä oleviin otteluihin.

Montreal Canadiensia edustava Domi pahoinpiteli keskiviikon ottelussa Florida Panthersin Aaron Ekbladia. Kun vastustaja oli haluton tappeluun, Domi pudotti oikean käden hanskansa ja löi yllättäen Ekbladia kasvoihin.

Ekblad poistui kaukalosta verta vuotaen. Domille määrättiin hyökkäyksestä ottelurangaistus, ja NHL ilmoitti seuraavana päivänä määränneensä pelaajan pelikieltoon myös lopuista harjoituspeleistä, mikä tarkoittaa Montrealin kohdalla neljää ottelua.

Luuli vastustajankin lähtevän tappeluun

Domi selvitti asiaa medialle perjantaina Canadiensin pukukopissa. 

– Minusta tuntuu pahalta. En halunnut hoitaa asiaa tuolla tavalla, Domi kommentoi.

– Se on tunteikas peli, ja minä olen tunteellinen pelaaja. Minulla ei ollut mitään tarkoitusta satuttaa häntä. Se tuntuu pahalta, ja toivon hänen olevan kunnossa, Domi jatkoi.

NHL:n tuomio olisi voinut olla silti kovempikin. Domi törkki vastustajaa ensin useamman kerran hanskalla ja kumautti vielä paljaalla nyrkillä kahdesti, vaikkei saanut vastustajalta mitään vastakaikua tappeluun.

– Sillä ei ole oikeastaan enää merkitystä, mutta luulin meidän päätyvän tappeluun. 

"Olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä"

Erikoisen tilanteesta tekee Domin kertomus siitä, että he ovat itse asiassa ystäviä Ekbladin kanssa. Kaksikko on pelannut vastakkain jo junioriliigoista asti, välillä kovaakin.

– Minulla on paljon kunnioitusta häntä kohtaan pelaajana. (Florida) on hieno joukkue, ja hän on iso, iso osa sitä. Tunteet ottivat minusta vallan. Tavallaan painoin liipaisimesta liian aikaisin, Domi selitti.

– Hän on ystäväni. Olen viettänyt hänen kanssaan paljon aikaa kaukalon ulkopuolella.

Isä seurasi tilannetta vakavana katsomossa

Max Domi on Teemu Selänteen seurakaverina suomalaisille tutuksi tulleen NHL-tappelija Tie Domin poika. Isä oli seuraamassa seurasiirron jälkeen Maxin ensimmäistä Montrealia pelaamaa ottelua katsomossa.

Tie Domi tuijotti jäälle kivikasvoisena, joten toimittajat kysyivät, millaista palautetta isältä oli tullut ottelun jälkeen.

– Joo, en voi oikeastaan kommentoida tuohon mitään, Max Domi vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat