Tuukka Rask muistaa yhä legendaarisen raivokohtauksensa, takavuosina koettu vääryys sai kiehumaan – "Se oli hevonpaskaa"

Suomalainen NHL-legenda Tuukka Rask muisteli Spittin’ Chiclets -podcastissa yhtä uransa tulisinta hetkeä, kun hän menetti AHL-ottelun päätyttyä malttinsa totaalisesti.

Uransa kauden 2021-22 päätteeksi lopettanut Rask oli hiljattain vieraana entisten NHL-pelaajien Ryan Whitneyn ja Paul Bissonnetten isännöimässä Spittin’ Chiclets -podcastissa muistelemassa menestyksekästä NHL-uraansa.

Lennokkaan jutustelun aikana keskustelu kääntyi Tuukka Raskin uran yhteen ikimuistoisimpaan hetkeen, kun suomalaisvahti menetti täysin malttinsa AHL:ssä uransa alkutaipalella ja paiskoi mailaansa pitkin maalirautoja ja jäätä.

Video Raskin raivonpurkauksesta nousi viraalihitiksi, jota pyöritellään vielä monien vuosien jälkeenkin aika-ajoin eri kanavissa. Rask muistaa yhä tapahtumat, jotka saivat hänet raivostumaan.

– Muistan jonkun sanoneen minulle, että he pohtivat minun hyllyttämistäni, koska minä heitin mailani kirvesheitolla kohti tuomaria. Mutta joku sanoi, että tuo on ymmärrettävää, koska se, mitä ottelussa tapahtui, oli täysin hevonpaskaa, Rask pohjustaa.

– Se oli 0-0-peli läpi jatkoajan. Pelasin tässä vaiheessa urani parasta peliä. Ajattelin, ettei kukaan tee maalia minulle, Rask aloittaa.

Ottelu ratkaistiin lopulta voittomaalikisassa, joka ei Raskin mielestä mennyt ottelun tuomarilta täysin putkeen, kun kaksi vastustajan rankkaria hyväksyttiin väärin perustein.

– Minä tökkään mailallani ja kaveri menettää kiekon. Hän luistelee kiekon kiinni ja lyö sen tyhjiin. Me emme tehneet maalia ja sitten oli taas heidän vuoronsa. Kaveri ampui olkapääni yli ja kuulin kilahduksen ja tuomari näyttää maalia. Minä ajattelin, ettei v***u voi olla mahdollista, että tuo olisi maali. Silloin ei ollut videotarkistuksia, Rask muistelee tapahtumia.

– Ja kiehuit jo ensimmäisen maalin takia, Ryan Whitney toteaa väliin.

– Jep. Se oli sitten menoa, Rask nauraa.

Kyseinen tapaus toimi Raskin sanojen mukaan hyvänä oppituntina nuorelle maalivahdille, mutta tunteet saivat tapauksen jälkeen vallan suomalaisesta vielä useita kertoja.

– Tuollaisista tilanteista oppii. Olen menettänyt malttini satoja kertoja, mutta en jäällä, vaan suljettujen ovien takana, Rask kertoo.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat