Törkeä tapaus NHL-harjoitusottelussa: tappeluun haluton tähtipakki sai nyrkistä kasvoihin ja osasyyt niskoilleen

Ensimmäisen NHL-harjoitusottelunsa uudessa seurassaan Montreal Canadiensissa pelannut Max Domi sai heti suihkukomennuksen lyötyään yllättäen vastustajaa paljaalla nyrkillä kasvoihin.

Domi menetti ottelussa totaalisesti hermonsa Florida Panthersin Aaron Ekladiin, jonka väitettiin tilannetta ennen huitaisseen häntä.

Takavuosien NHL-tappelija Tie Domin poika yritti ensin haastaa Ekbladia tappeluun, sörkki tätä paidasta retuuttaen kasvoihin ja kun Panthers-puolustaja ei lähtenyt mukaan leikkiin, Domi pudotti hanskansa ja löi vastustajaa voimalla naamaan.

Ekblad poistui kaukalosta verta vuotaen. NHL otti asian vakavasti vetäen Ekbladin tutkimuksiin mahdollisen aivotärähdyksen varalta. Domille seurasi tilanteesta ottelurangaistus.

Panthers tiedotti ottelun jälkeen, että Ekblad selvisi tapauksesta ilman aivotärähdystä ja nenän murtumaa. TSN:n mukaan Domi on torstaina NHL:n kurinpidon kuultavana.

Floridan 5-2-voittoon päättyneessä ottelussa maalilla pelannut Roberto Luongo oli tilanteesta raivoissaan.

– Olen varma, että liiga katsoo sen, ja me emme todellakaan unohda sitä. Tuollaista ei tehdä. Vastustajaa kunnioitetaan, ja jos vastustaja ei halua tapella, ei ole syytä pudottaa hanskoja ja lyödä suoraan naamaan, Luongo hämmästeli CBC:lle.

"Myös Ekbladin vika, ettei puolustanut itseään"

Törkeästä teosta huolimatta Domille riitti puolustajia Montrealin leirissä. Jonathan Drouin näki jopa Ekbladin osasyylliseksi kohtaloonsa.

– He kaksi riitelivät. Näin aika ison huitaisun Ekbladilta, ja Max vain otti asiat omiin käsiinsä. Se oli myös Ekbladin vika, ettei hän puolustanut itseään, Drouin tokaisi.

Canadiensin päävalmentaja Claude Julien tyytyi tappion jälkeen toteamaan tilanteesta, että "jääkiekko-ottelussa sattuu kaikenlaista".

Jäällä pahoinpitelyn aikaan ollut Aleksander Barkov syötti avauserässä Jevgeni Dadonovin 1-0-maalin. Myös Juho Lammikko viiletti ottelussa Floridan hyökkäyksessä.

Montrealin riveissä Joel Armia oli jäällä kahden takaiskun aikana ja Antti Niemi torjui maalilla 16 kertaa päästettyään kaksi maalia hieman alle puolen ottelun peliajalla.

Lue myös:

    Uusimmat