Nylon Beat palaa parrasvaloihin – muistatko, mistä ohjelmasta tyttöduon ura alkoi?

Lähes 30 vuotta sitten perustettu popduo Nylon Beat nousee kuuden vuoden tauon jälkeen lavalle perjantaina yhden ainoan keikan ajaksi. Nylon Beat herätti aikoinaan runsaasti huomiota omintakeisella tyylillään.

Seksi vie ja taksi tuo. 

Näin lauloivat teinien palvomat itähelsinkiläiset Jonna Kosonen (nyk. Geagea) ja Erin Koivisto (nyk. Anttila) 90-luvun lopussa, kun he julkaisivat jo kolmannen levynsä ja nousivat samalla yhä laajemman yleisön tietoisuuteen.

Nuorten ystävysten ura musiikkibisneksessä lähti liikkeelle alun perin MTV3:n Kiitorata-kykyjenetsintäohjelmasta vuonna 1995. He esittivät ohjelmassa yhtyeen esikoisalbumillekin lopulta päätyneet kappaleet Oot kuin karkkia mulle ja Kreisi oon

Jo peruskoulun alussa toisiinsa tutustuneet Helsingin Vartiokylän kasvatit ja armottomat Madonna-fanit olivat erottamaton kaksikko aina peruskoulun päättymiseen saakka, kunnes he päätyivät eri lukioihin. 

Samoihin aikoihin he näkivät mainoksen kykyjenetsintäohjelmasta ja ilmoittautuivat mukaan kertomatta asiasta edes vanhemmilleen.

Ohjelma oli heidän osaltaan menestys ja nasaaliäänisestä popduosta tuli nopeasti nuorten suosikki. 

Nylon Beatin esikoisalbumi julkaistiin vuonna 1996. Kaksikon taustavoimissa häärivät Risto Asikainen ja Ilkka Vainio, ja tyttöduo osallistui myös itse biisien tekoon.

Nylon Beat julkaisi aktiivisen musiikkiuransa aikana kahdeksan albumia, ja yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta. Tyttöduon tunnetuimpia kappaleita ovat Rakastuin mä looseriin, Teflon Love, Syytön, Satasen laina ja Viimeinen.

He keikkailivat aktiivisesti ympäri Suomen bändinsä kanssa, ja olivat sen ajan nuorisoidoleita.

Duo sai urallaan kahdeksan kultalevyä ja seitsemän platinalevyä, ja vuonna 1999 Nylon Beat pokkasi vuoden yhtyeen Emma-palkinnon.

Yhtye laittoi pillit pussiin vuonna 2003, kun kaksikon musiikkimaku alkoi poiketa selvästi toisistaan. Jonna ja Erin ovat kertoneet useasti olevansa edelleen läheisissä tekemisissä ja pysyneensä hyvinä ystävinä. 

Molemmat ovat jatkaneet omaa musiikkiuraansa, ja Jonna on valmistunut hiljattain myös kokiksi.

Nylon Beat on tehnyt aiemminkin muutaman lyhyen comebackin, vuosina 2007 ja 2018.

Vuonna 2007 duo esiintyi kolmen keikan verran ja vuonna 2018 yhtye esiintyi kymmenellä festivaalilla ympäri Suomen. 

Perjantaina 14. kesäkuuta Helsinki City Festivalin pääesiintyjänä nähtävä Nylon Beat ei ole ilmoittanut muista tulevista keikoista, joten festivaaliesiintyminen saattaa jäädä yhtyeen ainoaksi comeback-keikaksi.

Lue myös:

    Uusimmat