Erin: Nylon Beatin hajoaminen oli kuin avioero

Nylon Beat -yhtyeestä menestyväksi sooloartistiksi siirtynyt Erin muistelee Nylon Beatin viimeisiä hetkiä ennen yhtyeen hajoamista.

Nylon Beatista tuttu Erin Anttila työstää parhaillaan toista sooloalbumiaan. Laulajalla on uusien kappaleiden kanssa jo pieni kiire, mutta se ei saa Eriniä vakavoitumaan.

– Uuden albumin on suunniteltu ilmestyvän keväällä. Vielä ei ole yhtäkään kappaletta valmiina, ja kohta pitäisi mennä studioon, Erin naureskelee MTV3.fi:lle Plan-ilta lapselle -konsertin lehdistötilaisuudessa.

Erin muistelee Nylon Beatin yhteisiä vuosia lämmöllä, vaikka Erin ja Jonna Geagea päättivätkin lopettaa Nylon Beatin toiminnan erimielisyyksien jälkeen vuonna 2003. Laulaja myöntää lopettamispäätöstä edeltäneen ajan olleen melko raskasta.

– Meidän koko elämämme oli siinä. Olimme koulukavereita, työkavereita ja vietimme käytännössä kaiken aikamme yhdessä. Yhtye merkitsi meille molemmille niin paljon. Lopettamispäätöksen teko tuntui raskaammalta kuin yhdenkään parisuhteen päättyminen.

Erinin mukaan erilaiset musiikkimaut ja suunnitelmat tulevaisuuden suhteen ajoivat kaksikon eri suuntiin.

– Aloimme olla niin erilaisia, ja pidimme eri asioista. Musiikkimakumme alkoi muuttua, mikä oli suuri ongelma. Emme halunneet Nylon Beatin olevan pelkkä työ, jossa tehdään kompromisseja, emmekä voi toteuttaa itseämme. Tyhmää sanoa, että aikansa kutakin. Emme halunneet pilata sitä hommaa venyttämällä lopettamista, koska se olisi mennyt silloin kamalaksi.

– Meillä oli aina ensimmäisenä se ajatus, että ystävyys menee uran edelle. Olemme Jonnan kanssa edelleen hyviä ystäviä, emmekä olisi välttämättä tässä tilanteessa, jos olisimme jatkaneet Nylon Beatin toimintaa.

Erin esiintyy Plan-ilta lapselle -konsertissa, joka esitetään tänään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla klo 20.05.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat