Mainos

Nykytanssifestivaali hälventää ennakkoluuloja

Joka toinen vuosi järjestettävä Liikkeellä marraskuussa -festivaali alkaa tänään Helsingissä. Tapahtuma esittelee eurooppalaisen nykytanssin viimeisimpiä trendejä ja ilmiöitä. Monet ohjelmiston teoksista hämmentävät tanssin, teatterin, performanssin ja kuvataiteen ilmaisun rajoja.

Huomattava osa Liikkeellä marraskuussa - festivaalia rakentuu tänä vuonna eurooppalaisen nykytanssin kierrätysohjelman, Trans Danse Europe 2000:n ympärille. Kulttuurikaupunkeja kiertäviin teoksiin kuuluvat mm. Paula Tuovisen koreografiat Blondi ja Faravidin maa.

-Nää molemmat koreografiat on esiintynyt Prahassa, Bolognassa, Brysselissä, Avignonissa, Bergenissä. Ja nyt tavallaan kun tää vuosi alkaa tulla kohti loppua, niin sitten on Helsingin vuoro. Ja täältä meidän vieraat lähtee kohti Reykjavikia, selvittää taiteellisen toimikunnan jäsen Ari Tenhula.

Tenhula

-On kulttuureita, joissa taidetanssin rajaa ei ehkä niin jyrkästi ole. Muistan sen, kun Jaavalla harjoittelin kolme kuukautta 90-luvun alussa, riksakuskit, taksikuskit ja katukauppiaat seurasivat kiinnostuneina tanssin harjoittelua ja kommentoivat hyvin ammattimaisesti.

-Kaikkien taiteentekijöiden yksi lähtökohta on yrittää sillä tavalla madaltaa sitä rajaa taideteoksen kokemiseen, että jokaikinen ihminen uskaltaisi tunnistaa sen elämyksen minkä tanssista saa ja myös puhua siitä, kertoa siitä ilman tiettyä taiteeseen liittyvää pelkoa, kertoo Tenhula.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.