Nuoskalumi ja kova tuuli katkoivat sähköjä Kainuussa

Kaikkiaan 35 keskijännitejohtoa vioittui, kun raskas nuoskalumi painoi etenkin ohuita puita johdoille. Osa vioista johtui voimakkaasta tuulesta.

Raskas nuoskalumi ja voimakas tuuli ovat kaataneet puita ja katkoneet sähköjä Kainuussa sekä osin myös Pohjois-Pohjanmaalla. Eilen illalla alkaneita häiriötä korjattiin paikoin vielä tänään, jolloin ilman sähköjä oli parisen sataa Kainuun Energian asiakasta.

Sähkökatkokset ovat koskeneet kaikkiaan noin 11 500:aa Kainuun Energian asiakasta pääosin Kainuun länsi- ja eteläosissa. Pahin tilanne on illalla ollut Pyhännän kunnan itäosissa. Siellä ilman sähköjä on vielä 70-80 asiakasta.

Lisäksi pienjännitevikoja on vielä yksittäisissä talouksissa Kestilän, Vuolijoen ja Vaalan kuntien alueilla.

Kaikkiaan 35 keskijännitejohtoa vioittui, kun raskas nuoskalumi painoi etenkin ohuita puita johdoille. Osa vioista johtui voimakkaasta tuulesta.

Kainuun Energian verkostojohtajan Paula Ala-Nojosen mukaan tuhoalueita on tarkastettu helikopterilla koko valoisan ajan tänään. Hänen mukaansa puita näyttää olevan kaatumassa johdoille lisää. Lähipäivinä onkin paiskittava kovasti töitä, jotta nämä puut eivät aiheuta lisää sähkövikoja.

- Lunta on satanut noin 20-30 senttiä. Se on taivuttanut osin myös järeitä puita eli korjattavaa on pitkäksi aikaa, Ala-Nojonen toteaa.

Osalla Kainuun Energian asiakkaita sähkökatkot kestivät yli 12 tuntia ja joillakin yli 24 tuntia. Viimeisimpien arvioiden mukaan noin 300 asiakkaalle on luvassa korvauksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat