Mainos

Nuorukaisten suukopu päättyi, kun veitsi lävisti toisen keuhkopussin – alaikäinen tuomittiin tapon yrityksestä Heinolan puukotusjutussa

Loppiaisena miestä puukolla rintaan iskenyt alaikäinen tuomittiin nuorena henkilönä tehdyistä tapon yrityksestä sekä laittomasta uhkauksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Oikeus antoi ratkaisunsa asiassa tänään. Tuomioon johtanut tapaus sattui Heinolassa loppiaisena, kun lähes täysi-ikäinen mies iski kerrostalon parkkipaikalla toista 10-senttisellä puukolla rintakehään.  

Puukotuksen uhriksi joutunut nuori mies kertoi oikeudessa olleensa viettämässä iltaa kaverillaan Heinolassa, kun syytetty oli tullut sinne kavereineen. Asunnossa nautittiin alkoholia ja soitettiin suuta. Riitaa syntyi etenkin paikalla olleiden lahtelaisten ja heinolalaisten välille, ja myös syytetty ja uhri ajautuivat erimielisyyksiin.

Miehen mukaan tilanne ”karkasi lapasesta”, jolloin puukottaja poistui asunnosta ulos. Uhri seurasi pihalle perästä, ja uhittelu jatkui puolin ja toisin.

Tämän jälkeen syytetty juoksi uhria vastaan ja iski puukolla miestä rintaan.

Hengenvaarallinen vamma

Uhri huomasi, että hänen selässään valui jotain lämmintä. Hän istui maahan.

Pian kävi ilmi, että mies oli saanut iskusta hengenvaarallisen haavan, joka ulottui erittäin lähelle sydäntä. Miehen keuhkot vaurioituivat. Hänet saatiin kuitenkin nopeasti hoitoon, sillä puukotuksen näyttämönä toimineella parkkipaikalla olleet kaverit soittivat miehelle ambulanssin.

Mies selvisi hengissä, mutta oikeudessa hän kertoi kärsineensä tapauksen jälkeen kuukausia jatkuneista kivuista ja unettomuudesta. Hän myös harmitteli oikeudessa sitä, ettei todennäköisesti pääsisi vammansa vuoksi armeijaan.

Puukottaja myönsi oikeudessa tekonsa. Hänen mukaansa tarkoituksena ei ollut alunperin puukottaa ketään, mutta "kaikki oli vaan mennyt pieleen". Mies pyysi tekoaan anteeksi. Miehen kertoman mukaan hän kantoi mukanaan teräasetta, sillä tapahtuma-aikaan paikalla olleet henkilöt olivat pahoinpidelleet häntä aiemmin.

Oikeus tuomitsi puukottajan tapon yrityksestä. Oikeus katsoi, että nuorukaisen oli ymmärrettävä, että hänen tekonsa johtaisi todennäköisesti uhrin kuolemaan. Lisäksi hänet määrättiin korvamaan uhrille yli 5000 euroa muun muassa kivusta ja kärsimyksestä.

Samalla mies sai tuomion laittomasta uhkauksesta, jonka hän oli tehnyt tapahtumien tuoksinassa toiselle nuorukaiselle parkkipaikalla. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.