Mainos

Nuorten pelaaminen huolestuttaa viranomaisia

Viranomaiset ovat huolissaan nuorten rahapelaamisen lisääntymisestä. Tuoreen selvityksen mukaan jopa joka kymmenes nuori pelaa liikaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän selvityksen mukaan rahapelejä pelaa kaksi kolmesta yli 15-vuotiaasta. Keskimäärin rahaa palaa 13 euroa viikossa. Miehet pelaavat hieman naisia innokkaammin.

Selvityksestä käy ilmi myös ns. riskipelaajien määrä. Heitä on jo noin 65 000. Tämä ryhmä pelaa paljon eli yhteensä noin 12 miljoonalla eurolla kuukaudessa. Huolestuttavaa on se, että varsinkin nuorten pelureiden määrä kasvaa.

Kotimaisten rahapeliyhtiöiden myynti oli viime vuonna jo lähes kaksi miljardia euroa.

- Selvityksessä näyttää siltä, että joka kymmenes nuori pelaa liikaa. Se on sukupolvi, joka on tottunut käyttämään langattomia vaihtoehtoja, sähköisiä vaihtoehtoja ja rahapelien tarjonta on menossa sinne päin, kertoo ylitarkastaja Janne Peräkylä sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Ongelmapelureille - niin nuorille kuin vanhemmillekin - on tarjolla myös hoitoa. Sitä antavat mm. A-klinikkasäätiö sekä Sininauhaliitto.

- Meillä on tieto vuodelta 1995, jolloin toistatuhatta henkilöä hakeutui joko avo- tai laitoshoitoon. Ilmeisesti tämä määrä ei ole meidän saamien tietojen mukaan kovinkaan paljon kasvanut, sanoo Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Jorma Niemelä.

Ongelmapelaamisen uskotaan kuitenkin lisääntyvän lähivuosina rajusti. Siksi ministeriö perääkin nyt avointa keskustelua pelaamiseen liittyvistä ongelmista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.