Nuorten Leijonien ykköstorjujalla poikkeuksellinen tapa kaukalossa: "Auttaa kaikkia"

Nuorten Leijonien maalivahti Niklas Kokko kertoo keinoistaan haastaa hyökkääjiä 0:58
Nuorten Leijonien ykköstorjuja Niklas Kokko kertoo, millä tavoin hän pyrkii maalivahtina haastamaan hyökkääjiä pelitilanteissa.

Suomen jääkiekon nuorten MM-kisojen mitalipeleihin torjunut Niklas Kokko on läheltä seurattuna harvinaisen äänekäs maalivahti.

Oulun Kärppiä SM-liigassa edustava Kokko tuntuu jatkuvasti ohjeistavan omiaan. Suu käy maskin sisällä paljon.

– Tykkään käyttää ääntä. Koen, että jos kentällä puhuu paljon, niin se auttaa kaikkia ja tuo hyvää energiaa, Kokko kertoo tavastaan MTV Urheilulle.

– Koetan saada myös omista irti ja tsempata jätkiä, jos kokee, että joukkueella on vähän vaikeampi hetki pelin sisällä menossa. Koetan antaa vinkkejä, miten voisi jonkun asian tehdä vähän toisin.

Maalivahdit osallistuvat silloin tällöin myös joukkueen erikoistilannepalavereihin. Kokko kertoo olevansa niissäkin toisinaan äänessä.

– En nyt päätä, miten joku tilanne pelataan, mutta esimerkiksi av-palavereissa – maalivahtipeli on niissä (alivoimalla) iso osa – niin ehkä jonkun näkemyksen saatan heittää, miten sen tilanteen voisi pelata toisin. Pyrin kyllä ennen alivoimaa muistuttamaan pakeille, miten niitä pelataan, jotta kaikki olisivat samalla sivulla.

Videolla Niklas Kokko kertoo, millä tavoin hän pyrkii maalivahtina haastamaan hyökkääjiä.

Lue myös:

    Uusimmat