Nuorten Leijonien MM-projekti jää väliin – Jokereissakin piipahtanut KHL-mestari palaa valmentajaksi Venäjälle

6:04
Videolla maanantai-illan Tulosruutu.

Ak Bars Kazanissa mestaruuden vuonna 2018 voittanut maalivahtivalmentaja Ari Moisanen on tehnyt kahden vuoden sopimuksen vanhan tutun KHL-seuran kanssa.

Moisanen, 47, oli jo lupautunut Raimo Helmisen valmennustiimiin 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, mutta hän tekikin diilin vanhaan seuraansa Venäjälle.

– Tiet erosivat Kazanin kanssa vuodeksi, mutta ei se ollut niin dramaattista kuin kuvittelisi. Enemmänkin kyse oli sattumuksien summasta, Moisanen kertoi MTV Urheilulle.

Raumalainen Moisanen sanoi, että Kazanista ehti tulla hänelle viiden vuoden aikana jo toinen kotikaupunki.

– Paineita on melkein enemmän kuin sinne ensimmäisen kerran mennessä. Olen sillä tavalla kieroutunut perfektionisti, että vielä pitäisi tehdä asioita paremmin kuin viimeksi. Ja silloin tuli mestaruus, Moisanen naurahti.

Moisanen huipensi viiden vuoden työskentelyjakson Ak Bars Kazanissa Gagarin Cupin voittoon keväällä 2018. Sen jälkeen hän piti välivuoden, kuntoutti selkäänsä ja auttoi Lukon A-nuorten valmennuksessa.

– Leikkisästi sanottuna oli hienoa nähdä, miten paljon helpompaa on valmentaa koko joukkuetta kuin vain maalivahteja, sanavalmis koutsi heitti.

Viime kauden lopulla Moisanen otti lyhyen pestin Jokereiden maalivahtivalmentajana, kun Markus Ketterer joutui sairauslomalle. Hän pitää kokemuksen perusteella Jokereiden organisaatiota KHL-mitassakin erittäin laadukkaana.

– Näin myös sen, miksi Jokereilla on vielä matkaa KHL:n ihan kärkipäähän. Kärkiseuroissa meininki on vielä hiukan raaempaa, ja pelaajista mitataan vielä vähän enemmän ulos. Materiaali on myös laajempi.

Moisanen on saavuttanut KHL:n mestaruuden lisäksi maajoukkueessa olympiapronssia 2014 sekä MM-hopeaa 2014 ja 2016. Lukossa hän sai SM-pronssia 2011.   

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja