Nuorten Leijonien MM-hyökkääjä kokeili isänsä jalanjäljissä uraa maalivahtina – pikkuveli: "Yritän seurata veljen jalanjälkiä"

Helsinki-Vantaan lentokentällä riitti kuhinaa, kun jääkiekon 20-vuotiaiden MM-kultaa ottanut joukkue saapui neljää pelaajaa lukuunottamatta takaisin Suomeen. Paikalle olivat saapuneet myös Anton Lundellin isä Jan ja veli Kasper.

Isä Jan pelasi 15 kautta Liigassa on toimii nyt Helsingin IFK:n maalivahtivalmentajana. 14-vuotias Kasper pelaa IFK:n C-junioreissa. Perhe odotti Antonia innolla kotiin.

– Pelejä sai jännittää yöllä. Hienoa saada poika kotiin turnauksen jälkeen. Hieno voitto joukkueelta, Jan Lundell summasi MTV Urheilulle.

Lundellien kodissa valvottiin kisojen äärellä, sillä myös Kasper katsoi jokaisen veljensä ottelun. Haaveena olisi pukea joskus leijonapaita päälle.

– Oli niin kivaa nähdä pelejä. Saa nähdä, jos pääsisin joskus itsekin pelaamaan. Vielä menee ainakin pari vuotta. Yritän seurata veljen jalanjälkiä.

Jan-isä paljastaa, että kumpikin poika on kokeillut maalivahtina pelaamista. Hyökkääjän tontti tuntui kuitenkin luontevammalta. 

– Hieno homma, että molemmat kokeilivat maalissa ja tekivät oman päätöksen, isä tuumi.

– Olin joskus maalivahti, mutta halusin tehdä maaleja. Silloin se loppui, kentällä oli hauskempaa, Kasper hymyili.

Isä-Lundell katseli Antonin otteita tyytyväisenä. Myös Kasper katsoi mielellään veljensä peliä.

– Hän pelasi omilla vahvuuksillaan sitä peliä, jota on nähty tänä syksynä Liigassa. On tärkeää, ettei muuta omaa pelaamistaan, vaan käyttää omia vahvuuksiaan pelissä kuin pelissä.

– Kiva nähdä, että hän pystyy pelaamaan vanhempien pelaajien kanssa. Anton oli tärkeässä roolissa ja otti aloituksiakin.

Jan Lundellin mukaan MM-kultaa napanneella joukkueella on vielä yhteistä tapahtumaa. Hänen mukaansa poika saadaan kuitenkin kotiin tänään tai viimeistään huomenna. Liigajäille ei sen sijaan ole kiire.

– Katsotaan, mitä päävalmentaja päättää. Vielä ei ole keskusteltu.

Lue myös:

    Uusimmat