Jääkiekon Suomen mestarilla karu kohtalo – ura ohi 28-vuotiaana harmittoman tilanteen seurauksena

Jääkiekkoilija Joonas Komulainen lopettaa pelaajauransa 28-vuotiaana. Komulaisen viimeiseksi jäänyt seura Vaasan Sport tiedotti asiasta maanantaina.

Kärpissä keväällä 2014 Suomen mestaruuden voittaneen Komulaisen ura päättyy loukkaantumisen takia. Hän sai lähes vuosi sitten, 2. helmikuuta Sport-KooKoo-ottelussa vakavan niskavamman. 

Komulainen kertoi syyskuussa MTV Urheilulle, että vamma tuli harmittomasta tilanteesta. Seuraukset ovat kuitenkin olleet kivuliaat.

– Menin päälaki edellä laitaan huonossa asennossa. Oli huonoa tuuria. Joskus voi kaatua rappusissakin pahasti, Komulainen kertoi tuolloin.

Murtunut niskanikama oli jo syksyllä parantunut, mutta hermovaurio ei toipunut toivotusti.

– Vasemmassa kädessä ei ole puristusvoimaa ja kipuilen voimakkaasti, Komulainen sanoi syyskuussa.

Hän julkaisi Sportin tiedotteen yhteydessä pitkän kirjeen, jossa kiitti kaikkia niitä, jotka auttoivat häntä uran varrella.

– Sain elää sitä pikkupojan unelmaa, josta pihapeleissä Kuhmon kentillä aina haaveiltiin. Ammattilaisuutta kesti kymmenisen vuotta ja se sisälsi ainakin paljon pelejä, matkustamista, mahtavia kokemuksia, voittamista, häviämistä, iloa, surua ja yhteisöllisyyttä, Komulainen kirjoittaa.

Jääkiekkouran loppu tuli yllättäen.

– Helmikuun alussa mitättömän näköisessä pelitilanteessa lensin laitaa päin pää edellä. Oma tunne jäällä ensimmäisenä oli, että pyörryttääkö. Ei pyörryttänyt, olin siitä onnellinen, jes ei aivotärähdystä. Sitten muita tarkasteluja, jalat toimivat ja käsi tavallaan, mutta siinä ei ollut tuntoa. Vaihtoon äkkiä ja katsomaan tilannetta. Olo ei ollut mitenkään hutera tai muuta, vaan ainut oire oli, että kädessä ei ollut tuntoa eikä voimaa. Siitä sitten tutkimuksiin ja seuraava haaste. Niskanikama oli murtunut ja hermovaurio vasemman käden hermossa. Sen haasteen kanssa olen tässä paininut sen jälkeen. Aluksi ennuste näytti jonkinmoiselta. Siitä voi myös tulla ihan hyvä käsi. Tämä ajatus oli mielessäni alussa ja en ollut allapäin, koska ajattelin että tästäkin paranee ja sitten taas hommat jatkuvat, Komulainen selvittää.

– Pelata en ole voinut sen jälkeen ollenkaan, mutta olen itselleni luvannut, että jonain päivänä saan käden siihen kuntoon, että voin pappojen kanssa pelata! Nyt minun on kuitenkin aika antaa vähän aikaa itselleni ja saada arjesta kiinni, kun kivut jossain vaiheessa helpottavat. Asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin. Minulla kuitenkin jalat ja pää toimivat, välillä liiankin vilkkaasti, Komulainen jatkaa toiveikkaasti.

Komulainen pelasi SM-liigaa Kärppien ja Sportin lisäksi KalPassa ja Lukossa. 297 runkosarjan ottelussa hän teki pisteet 39+85.

Lue myös:

    Uusimmat