Mainos

Nuorten koripalloilijoiden jäätelökioskista katkaistiin sähköt jo kolmatta kertaa, 400 litraa jäätelöä suli myyntikelvottomaksi – toimintaa vetävä Teija tuskailee tolkutonta ilkivaltaa: "Älytöntä"

0:45

Nuorten koripalloilijoiden ja talkoolaisten pyörittämä jäätelökioski on joutunut käsittämättömän ilkivallan kohteeksi. Joku veti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kioskista sähköt, ja yhteensä 400 litraa jäätelöä suli myyntikelvottomaan kuntoon.

Koripalloilijoiden kioski on tarjonnut Orimattilassa kesätöitä nuorille urheilijoille, pieniä tulovirtoja seuran pyörittämiseen sekä tietysti jäätelöä kaupungin herkkusuille.

Tänä kesänä kioski on kuitenkin joutunut ilkivallan kohteeksi – kioskista on katkaistu sähköt, viime viikonloppuna jo kolmatta kertaa.

– Tämä on vain älytöntä. Tytöiltä menee kesätienestit, kun emme pysty maksamaan palkkoja, jos kioskia ei voida pitää auki. Ei mitään järkeä, kioskitoiminnasta vastaava seura-aktiivi Teija Tonteri suree.

Tappiota vähintään 1 000 euron edestä

Kioskin sähköt tulevat hieman autopistoketolppaa muistuttavasta järjestelmästä.

Tolppa on luonnollisesti lukittu, mutta paikallinen nuoriso on Tonterin mukaan onnistunut tiirikoimaan lukon auki, irroittamaan pistokkeen ja täten katkaisemaan sähköt.

Kioski on jouduttu pitämään sunnuntaina ja maanantaina kiinni, ja viikonlopun ilkivalta tuottikin Tonterin arvion mukaan ainakin 1 000 euron tappiot.

– Kaikki jäätelö meni. Ei vähän sulanutta voi myydä, Tonteri päivittelee.

"Tämä vuosi saattaa mennä jopa miinukselle"

Tihutyöläiset vetivät sähköt pois ensimmäistä kertaa jo ennen vappua, kun kioskia vasta valmisteltiin kesäkauden avaukseen. Tuolloin tappiota tuli 800 euron edestä.

Kesäkuussa sama toistui. Tuolloin kioskin myyjät olivat kuitenkin vielä paikalla, ja vahingoilta vältyttiin.

Tonterin laskelmien mukaan kioski on yleensä tuottanut seuran pyörittämiseen noin 2 000 euroa vuodessa, joten tämän kesän tuotot ovat mahdollisesti jo kuluneet ilkivaltaan.

– Tämä vuosi saattaa mennä jopa miinukselle, Tonteri huokaisee.

– Olen nuorten kanssa vähän jutellut, kun he pyörivät kioskilla. Olen joskus sanonut, että siitä ei ole mitään hyötyä, kun kukaan ei edes murtaudu kioskiin jäätelöä saadakseen, Tonteri miettii.

Poliisi selvittää tapahtunutta

Poliisin mukaan viikonlopun tapausta tutkitaan vahingontekona.

Jatkoa varten eräs Jymyn talkoolaisista on hankkinut pistokkeen ympärille rautaverkon ja aiempaa vaikeammin tiirikoitavissa olevan lukon.

– Periaatteessa pitäisi ostaa jotkut hälyttimet, mutta sekin tuntuu niin turhalta, että laitettaisiin kauheasti rahaa kaiken maailman hälytyslaitteisiin, Tonteri pohtii.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja