Mainos

Ilman tulosta EM-finaalissa jäänyt Taika Koilahti purki pieleen mennyttä kisaa: "Ei sitä kuitenkaan voinut puolta metriä taakse ottaa"

40:32
Videolla Tulosruudun juttu Taika Koilahdesta.

Mitalisuosikkina alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailujen pituushypyn finaaliin lähtenyt Taika Koilahti jäi kokonaan ilman tulosta, sillä hän astui yli kaikki kolme hyppyään.

Koilahti on ikäluokassa tämän kauden Euroopan tilaston kakkosena, joten tulos on selkeä pettymys. Kovassa myötätuulessa kilpaillussa kisassa hän astui ensimmäisen reilusti yli ja toisen niukasti yli. 

– Siinä toisessa hypyssä vahassa oli aivan pieni merkki, mutta se oli kuitenkin. Siihen ei jäänyt jossiteltavaa, Koilahti sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kolmas hyppy meni jälleen reilummin yli.

– Otin toiseen hyppyyn askelmerkkiä taaksepäin ja kolmanteen vielä lisää. Ei sitä kuitenkaan voinut puolta metriä taakse ottaa, Koilahti jatkoi.

Suomalainen oli hypännyt tällä kaudella komean tuloksen 6,64. Koilahdella on kuitenkin useita kovia kilpailuja luvassa, joissa voi tehdä kovaa tulosta. Kalevan kisojen lisäksi hänellä on luvassa Puolassa kilpailtava Euroopan Superliiga ja Tukholman Ruotsi-ottelu. Hän saattaa myös osallistua johonkin yksittäiseen ulkomaiseen kilpailuun.

– Tästä täytyy nyt palautua. Sitten pitää alkaa katsella johonkin väliin sopiva kilpailu ehkä ulkomailta Koilahti päätti.

Gävlessä käydyissä EM-kilpailuissa nähtiin finaaleissa runsaasti suomalaisväriä. Keihäänheittäjä Elina Kinnunen koki sijoitukseltaan saman kohtalon kuin Koilahti. Hän oli keihäsfinaalin 12. 47,57 metrin heitollaan. Kinnunen on heittänyt tällä kaudella 55,41, joka oikeuttaa ikäluokan Euroopan tilaston viidenteen tilaan.

– Verryttelyssä tuntuma oli ihan ok, vaikka jalat tuntuivat vähän pehmeiltä ja sain siinä heitettyä ihan kohtalaisen tuloksen. Ensimmäisessä heitossa edellinen heittäjä oli vissiin käyttänyt siinä keihäässä kädessään magnesiumia ja minulla oli kädessä pihkaa, En tiedä johtuiko se siitä, mutta jotenkin keihäs irtosi huonosti kädestä. Muissa heitoissa ajoitus oli pielessä, Kinnunen totesi.

Kinnunen lähtee Kalevan kisoihin tavoittelemaan omaa ennätystään. Suomi voitti EM-kisoista vain yhden mitalin, kun Ella Junnila otti korkeushypyssä pronssia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja