Ella Junnilalta suora avautuminen – "Ei voi enää samalla tavalla toimia"

Ella Junnila avautui uransa vaikeista hetkistä: "Joutunut kunnioittamaan sitä, että en ole enää 15-vuotias" 4:45
Katso videolta: Ella Junnila kertoo merkittävästä muutoksesta hyppäämiseen.

Suomen korkeushyppytähti Ella Junnila on kärsinyt urallaan vaikeista hetkistä. Nyt puhaltavat kuitenkin uudet tuulet. 24-vuotias Junnila avautui MTV Urheilulle, kuinka elämän vaikeudet ovat kasvattaneet häntä ihmisenä ja urheilijana.

Katso pääkuvan videolta: Ella Junnila kertoo merkittävästä muutoksesta hyppäämiseen.

Vuonna 2019 Suomen ennätyksen 195 hypänneen Junnilan viime kausi päättyi pettymykseen. Sekä EM-kisat että MM-kisat päättyivät karsintaan ja tämänkin kevään EM-hallikisat jäivät väliin loukkaantumisen takia. Junnila myöntää, että vaikeiden aikojen jälkeen askeleita on otettu runsaasti eteenpäin.

– Viime kesä oli minulle henkisesti todella vaikea ja joutui menemään koko kesän vammoja vastaan, välillä isollakin riskillä. Kyllä se kasvattaa. Se laittaa ennen kaikkea nöyrtymään. Nuoruuden ja lapsuuden naiivius oman kehon suorituskykyä ja kestävyyttä kohtaan on karissut tehokkaasti, Junnila kertoo.

Tällä kaudella Junnila on parhaimmillaan ylittänyt 192. Viikko sitten lauantaina koettiin erityinen hetki, kun Junnila hyppäsi voittoon Continental Cupin Madridin kilpailussa tuloksella 190. Hän yritti tämän jälkeen kolmesti Suomen ennätyskorkeudesta 197, mutta kelpo yrityksistä huolimatta tuloksena oli kolme pudotusta.

– Olen oppinut kuuntelemaan, että missä se raja menee ja miten saadaan paras irti 24-vuotiaan Ellan kehosta. On oppinut kuuntelemaan paremmin itseään ja joutunut kunnioittamaan sitä, että en ole enää 15-vuotias. Ei voi enää samalla tavalla toimia. Kun mitataan fyysisesti, niin olen mennyt valovuoden eteenpäin ja odotan, että tänä ja ensi vuonna saadaan kerätä satoa hyppypaikalla, Junnila sanoo.

Junnila hyppää Kalevan kisojen finaalissa lauantaina. Elokuussa käynnistyvien MM-kisojen paikkakin näyttää hyvältä ranking-sijoituksen perusteella, sillä hän on reilut kymmenen sijaa sen paremmalla puolella.

Katso alla olevalta videolta Junnilan SE-yritys Madridissa.

Ella Junnila hyppäsi voittoon kansainvälisessä kisassa – SE-yritys antoi lupauksia 0:40

Lue myös:

    Uusimmat