Nuorille Leijonille viritellään nyt superketjua – maalitykki paljastaa sen salaisuuden

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi otti murskavoiton, kun lauantain ottelussa Slovakia jäi jalkoihin lukemin 8-1. Nuorten Leijonien joukkueesta esillä oli erityisesti nelosketju, jossa Sampo Ranta ja Rädyn veljekset (Aku ja Aatu) väläyttelivät osaamistaan vaihdosta toiseen.

Jokaiselle heistä merkattiin kaksi tehopistettä.

Kolmikosta Aku Räty toimi maalitykkinä. Hän nakutti kaksi osumaa.

Nuorille Leijonille on hiljalleen rakentumassa superketju. Mutta mikä on sen salaisuus?

– Kaikki tekevät kovasti töitä, kaikki pelaavat joukkueelle ja ketjulle. Teemme toisistamme parempia pelaajia. Se on se avain, Aku Räty pohtii syitä MTV Urheilulle.

Slovakia-ottelussa Suomen joukkue sai totutella uuteen 11 hyökkääjän rytmiin. Syy erikoisemmalle systeemille on Rasmus Kuparin loukkaantuminen. Suomi saa harjoittaa samaa koko lopputurnauksen ajan.

Rädyn mukaan kuviossa on plussat ja miinukset.

– Ei saada aina täysiä viisikoita – se voi näkyä ketjun pelissä. Mutta ainakin on peliaikaa tarjolla. Ja vastuuta. Se on vain hyvä juttu.

– Kyllä tässä kaikki jaksavat painaa. Meillä on hyväkuntoisia kavereita, Räty totesi, suurempaan kuormaan liittyen.

Lauantain ottelussa Suomi oli selvästi parempi osapuoli. Niin numeroiden kuin otteiden perusteella. Mutta missä Nuoret Leijonat menivät eteenpäin avausotteluun nähden?

– Olimme suoraviivaisempia kuin silloin. Saimme maalinedustalta ja ylipäätänsä laukausten kautta sitten tulosta. Mutta nuo olivat niitä juttuja, mihin voi olla tyytyväinen, Aku Räty pohti.

Suomi jatkaa turnausta sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu Kazakstan.


Lue myös:

    Uusimmat