Nuorten Leijonien MM-avausvoitto ei hämännyt – NHL:stäkin tuttu Ville Heinola viittasi epäonnistuneeseen teemaan

Nuoret Leijonat kaatoi Saksan 5–3 jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-avauksessa Kanadan Edmontonissa. Vaikka Suomi voitti, jäi Nuorten Leijonien otteissa paljon parantamisen varaa.

Suomella oli omat vahvat hetkensä. Nämä osuivat muun muassa ensimmäisen erän loppuun ja toisen erän alkuun. Aku Rädyn ja Mikael Pyyhtiän osumilla sinipaidat karkasivat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Sen jälkeen Saksa nousi lähelle. 3–1- ja 3–2-kavennusmaalit muuttivat pelin kuvaa.

– Meidän teemamme on ollut vähän se, että emme anna halpoja maaleja. Nyt annoimme, Nuorten Leijonien johtava puolustaja Ville Heinola harmitteli MTV Urheilulle.

– Sen lisäksi siellä oli turhia kiekonmenetyksiä ja hetkiä, joissa emme olleet huolellisia kiekon kanssa. Kyllä tuossa jäi paljon parantamisen varaa, Heinola jatkoi.

Viime kaudella kahdeksan NHL-ottelua pelannut Heinola oli yksi Nuorten Leijonien onnistujista. Pelin jälkeen Suomen päävalmentaja Antti Pennanen jakoi kehuja Lukko-puolustajan suuntaan.

– Hän on erinomainen puolustaja ja hänen puolustuspelitaitonsa ovat menneet hurjasti eteenpäin viime kaudesta. Hän on meille tärkeä pelaaja ja hän tuo paljon meidän peliimme, Pennanen sanoi.

Heinola piti jalat tiukasti maassa.

– Oli siellä hyvääkin, mutta parannettavaa jäi. Se toki on hyvä asia. Pystyy katsomaan videolta sijoittumisjuttuja ja niin edelleen. Mutta kyllä, olen ihan tyytyväinen omaan peliini.

Jatkossa Heinola voi saada lisää tehoja irti Suomen ykkösylivoimasta, jossa hän toimii viivapyörittäjänä.

– Meidän pitää saada syöttöihin lisää tempoa ja laukauksiin laatua. Sitä kautta homma rupeaa toimimaan aivan varmasti, Heinola sanoi ylivoimasta jatkoa ajatellen. 

Lue myös:

    Uusimmat