Jukka Jaloselta suora arvio Leijonista: ”Kahden kerroksen väkeä”

Leijonat aloitti maajoukkuekautensa voitolla, kun torstaina Venäjä kaatui Karjala-turnauksen avauksessa lukemin 4-3. Voitosta huolimatta Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ei ollut täysin tyytyväinen illan antiin.

Jalosen mukaan Leijonilta nähtiin ”pikkuisen nihkeä peli”.

– Osa pelasi ihan hyvin, mutta meillä oli tänään vähän kahden kerroksen väkeä, Jalonen myönsi suoraan.

– Ei ihan saatu koko joukkueelta huippusuoritusta. Näillä peleillä on eroa siihen, miten KHL:ssä tai Liigassa pelataan. Täällä tempo on kovempi ja täällä pitää olla koko ajan hereillä. Pienistä virheistä rokotetaan ja niistä tulee heti tontteja.

Leijonat sai huokauksen erityisesti hyvin toimineen ylivoiman kautta.

– Tehokkuutta löytyi riittävästi ja ylivoima oli kohdallaan silloin kun piti. Ja tulimme kuitenkin takaa rinnalle ja ohi. Se on hyvän joukkueen merkki.

Leijonat nakutti kaksi ylivoimaosumaa Venäjän verkkoon. Maaleja olisi voinut tulla enemmänkin.

– Ylivoimalla on hyvät pelaajat mukana. Olemme saaneet sinne kohtuullisen hyvät roolit. Kiekko liikkuu ja taitavat pelaajat pyrkivät tekemään niitä asioita, joiden kautta maaleja pystyy tekemään tällä tasolla. Siellä oli muutama muukin hyvä tontti. Ylivoima oli varmaan meidän parasta antia tänään, Jalonen näki.

Leijonat jatkaa Karjala-turnausta viikonloppuna otteluilla Tshekkiä ja Ruotsia vastaan. Jalosen toivomuslistalle oli tullut jo kohtia avauskamppailun jälkeen.

– Kyllä me tarvitsemme skarppaamista. Ymmärrystä siitä, että miten sitä kiekkoa kannattaa liikutella hyökkäysalueen sisällä. Mihin suuntaan, millä tavalla ja niin edelleen. Puolustusvalmiuden pitää olla myös parempi.

– Mutta ei tuo kaikkia koske. Osa pelasi kansainvälisen tason huippulätkää. Kaikki eivät päässeet siihen, mutta uskon, että viikonloppuna pääsevät, Jalonen sanoi tulevaa ajatellen.

Lue myös:

    Uusimmat