Nuorille Leijonille on löytynyt lupaava keihäänkärki – mutta mikä tekee Anton Lundellin johtamasta triosta niin hyvän?

Suomen osalta jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkuu tänään keskiviikkona, kun iltaottelussa vastaan asettuu Slovakia. Tähän mennessä Suomen parhaimmistoon on kuulunut ykkösketju, jossa Anton Lundell ja Roni Hirvonen ovat viritelleet jo lupaavaa tutkaparia kasaan. Hirvosen mukaan taustalla on samanlainen pelillinen ajattelutapa.

Suomen joukkue on ottanut kahdesta ottelusta kaksi voittoa. Näistä ensimmäisessä, Saksa-pelissä, Suomi paini pelillisten ongelmien keskellä.

– Olemme pelanneet nousujohteisesti. Varsinkin ensimmäisen pelin jälkeen pystyimme parantamaan paljon tuohon Sveitsi-kamppailuun. Joukkueessa on hyvä meininki päällä, Nuorten Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Roni Hirvonen sanoo MTV Urheilulle.

Mutta jos paljon hyvää, niin jotain kehitettävääkin.

– Meillä on ollut paljon maalipaikkoja. Se, miten pystymme hyödyntämään niitä vielä paremmin, on se juttu, Hirvonen pohtii.

19-vuotias Hirvonen on muodostanut Suomen ykkösketjun Anton Lundellin ja Kasper Simontaipaleen kanssa. Lundell ja Hirvonen väläyttelivät jo Saksa-avausottelussa. Sveitsiä vastaan kolmikko oli liekeissä.

Yhden tasakentällisin tehdyn maalin lisäksi kolmikko järjesteli ylivoimalla kuviomaalin, jossa Simontaival pääsi lyömään kiekon puolittain tyhjään maaliin.

Isossa kuvassa Lundellin ketju on näyttänyt suuntaa muille.

– Meillä on kemiaa tuossa ketjussa. Se näkyy varmasti kentällä, Hirvonen uskoo.

Ässät-hyökkääjän mukaan ykköstrion vahvojen otteiden takana on erityisesti yksi tekijä.

– Ajattelemme pelistä aika samalla tavalla, minkä myötä on helppoa löytää toiset siellä kentällä. Vio sanoa, että olemme samalla aaltopituudella.

– Meillä on hyvä kenttä kasassa, Hirvonen tiivistää. 

Kohti huipennusta

Hirvosen osalta turnaus on lähtenyt liikkeelle erikoisella tavalla. Sen lisäksi, että hän on napsinut kahteen peliin kaksi syöttöpistettä, hänelle on tuomittu peräti 16 jäähyminuuttia.

– En kyllä halua noin paljoa jäähyjä ottaa, nuori hyökkääjä myöntää.

– Pyrkimys on kuitenkin jäähyttömyydessä. Välillä niitä vain tulee. Ei sille mahda mitään.

Miten pelaajana olet kokenut kisojen tuomarilinjan esimerkiksi Liigan vastaavaan nähden?

– Ehkä vähän helpommin tulee boxeja. Siihen pitää vain tottua. Kaikille on kyllä tullut selväksi se, että mikä se linja on. Sopeutumiskysymys, Hirvonen miettii.

Kanadan Edmontonissa pelattavissa kisoissa on käytössä tiukat koronarajoitukset. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat eivät saa poistua hotellilta esimerkiksi kaupungille, vaan heidän pitää pysyä ”kuplan” sisällä.

Moni pelaaja on kiikuttanut paikan päälle pelikonsolin. Hirvonen on yksi näistä.

– Sen lisäksi meillä on pingispöytä tuolla alhaalla. Sitä on tullut käytettyä, Hirvonen sanoo vapaa-ajan aktiviteeteista.

Keskiviikon Slovakia-ottelun jälkeen Nuorten Leijonien alkulohko huipentuu Kanada-kamppailuun. Tämä aloittaa samalla isojen taistojen sarjan. 

Kanada-pelin jälkeen ohjelmassa kun on kuolemanottelu – puolivälieräpeli, mikä ratkoo sen, jatkuuko Suomen turnaus mitalipelien puolelle.

– Slovakia-ottelu on yhä päällimmäisenä mielessä. Jos saamme siinä kehitettyä tuota meidän yhteistä peliämme, niin se antaa paremmat asetelmat Kanada-peliin. Eli ensin Slovakia, Hirvonen niputtaa päättäväisenä tulevan.

Lue myös:

    Uusimmat