Nuori suomalaisveskari siirtyy Mestarien liigan mahtiseuraan – kova haaste motivoi: "Hienoa päästä pelaamaan maailman parhaaseen jengiin"

Maalivahtilupaus Katriina Talaslahti yrittää läpimurtoa suurseura Lyonissa 1:38
Maalivahtilupaus Katriina Talaslahti yrittää läpimurtoa suurseura Lyonissa.

Naisten jalkapallosta tipahti hiljattain kovia suomalaisuutisia, kun 18-vuotiaan maalivahdin Katriina Talaslahden kerrottiin siirtyneen kolmevuotisella sopimuksella Bayern Münchenistä Mestarien liigaa hallinneeseen ranskalaiseen Lyoniin. Talaslahti ottaa aiempaa kovemman haasteen vain positiiviselta kantilta.

Lyon on voittanut naisten Mestarien liigan ennätykselliset kuusi kertaa ja vienyt kilpailun nyt neljänä vuonna peräjälkeen. Juuri päättyneissä MM-kisoissa esiintyi Talaslahden tulevia pelikavereita.

Aiemmin Talaslahti pelasi Saksassa, jonne hän muutti jo 13-vuotiaana. Ensin hän liittyi FC Nürnbergin organisaatioon, ja sieltä hän siirtyi vuoden jälkeen Bayern Müncheniin. Espoolaislähtöinen lupaus kokee, että nyt oli sopiva aika jättää Saksan kentät taakse, vaikka läpimurto Bayernin edustusjoukkueessa jäi tekemättä.

– Ei minua harmita, etten päässyt olemaan ykkösveska Bayernin naisten edustusjoukkueessa. Pääsin kuitenkin joka päivä treenaamaan naisten ykkösen kanssa ja pelaamaan treenipelejä. Mentiin Bayernin kanssa pelaamaan ystävyysturnaus Ranskaan, ja siellä pääsin pelaamaan PSG:tä vastaan, Talaslahti perkaa MTV Urheilulle.

Viime kaudella Talaslahti pelasi 15 Kakkosbundesliigan sarjaottelua, piti peräti yhdeksän nollapeliä ja voitti sarjan mestaruuden. Hän korostaa, että jokaisen pitää valita oma polkunsa tarkasti. 

– Olen ollut Bayernissa ja nyt tulee vielä kovempi taso. On tosi hienoa päästä pelaamaan maailman tämän hetken parhaaseen jengiin, Talaslahti summaa.

Lue myös:

    Uusimmat