HJK:lle huippuvahvistus – maalitykki palaa Suomeen

12:51
Linda Sällström oli keväällä Tulosruudun Viikon vieraana.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen eli Helmarien kaikkien aikojen maalintekijä Linda Sällström siirtyy Kansallisessa liigassa pelaavan HJK:n riveihin, seura tiedotti. Sällströmin, 32, sopimus kattaa kauden 2021. Sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta.

Sällström lähti Suomesta ulkomaille vuonna 2007 ja pelasi viimeksi Ranskan pääsarjan Paris FC:ssä, jossa hän teki kolmen kauden aikana 17 maalia. Hyökkääjä on edustanut urallaan myös Ruotsin pääsarjaseuroja Djurgårdenia, Linköpingiä ja Vittsjötä.  

– Korona-aikana vahvistui tunne, että elämässä on muutakin kuin pelkästään futis ja paluu Suomeen alkoi tuntua oikealta. Aloin mietiskelemään sitä vaihtoehtoa ja kuulin Klubista tosi paljon hyvää, Sällström sanoi tiedotteessa.

Sällström on pelannut A-maaotteluita urallaan 107 ja tehnyt otteluissa 48 maalia. Hyökkääjä ratkaisi helmikuussa Suomelle EM-kisapaikan, kun hän tykitti pallon karsintaottelussa Portugalin verkkoon.

HJK on liigassa tällä hetkellä neljäntenä. Sällström pääsee liigakentille heinäkuun puolivälissä, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa.

– Haluan mahdollisimman nopeasti päästä kiinni HJK:n pelitapaan ja pystyä auttamaan joukkuetta nostamaan sijoitustaan nykyisestä. Henkilökohtaisesti haluan ottaa kehitysaskelia ja päästä treenaamaan niitä osa-alueita, jotka jäivät Ranskassa vähemmälle.

– Tavoitteena on olla EM-kisoissa paras versio itsestäni ja koen, että HJK on paikka, jossa voin toteuttaa tämän tavoitteen, Sällström viittasi ensi vuoden EM-kisoihin.

Kansallinen liiga jatkuu ensi viikolla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja