Gorilla putosi suomalaislupauksen selästä – elämänsä kuntoon päässyt Santeri Hostikka näkee itsensä ensi kesän EM-kisamiehistössä: "Se on unelman lisäksi realistinen tavoite"

5:46
Markku Kanerva kommentoi Tulosruudulle Veikkausliigan pelaajien mahdollisuuksia päästä mukaan EM-kisaryhmään.

Suomen jalkapallolupaus Santeri Hostikka teki viime viikolla pitkään odotetun avausmaalinsa Puolan pääsarjassa. Elämänsä kuntoon päässyt pikakiituri on tyytyväinen nykytilanteeseensa Pogón Szczecinissä, mistä hän voi omasta mielestään raivata tiensä myös A-maajoukkueen riveihin.

22-vuotias Hostikka on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo pitkän aikaa ammattilaiskentillä. PK Uusimaan kasvatti murtautui FC Lahden avausmiehistöön 18 vuoden ikäisenä ja takoi ensimmäisen Veikkausliiga-kautensa aikana neljä maalia sekä seitsemän maalisyöttöä.

Hostikka jatkoi kehittymistään Kuhnureiden avainmiehistössä aina kauden 2018 loppuun saakka, jonka jälkeen unelma ulkomaansiirrosta toteutui. Tarjouksia sateli hieman sieltä sun täältä, kunnes Pogón Szczecinin otollinen projekti ohjasi koneen keulan kohti Itämeren etelärantaa.

– Mulla oli muutama muukin vaihtoehto ja pari muutakin maata. Tutustumiskierroksen jälkeen tämä tuntui kuitenkin kaikista parhaimmalta vaihtoehdolta. Koutsi oli tosi kiinnostunut ja seura halusi mut tänne ja oli valmis panostamaan muhun, Hostikka avasi MTV Urheilulle.

– Aloilleen asettuminen oli myös yllättävän helppoa. Joukkueessa on paljon muitakin ulkomaalaisia ja valmentaja on saksalainen, joten kopissakin puhutaan englantia. On ollut kyllä hauskaa.

Elämänsä kunnossa

Koronatauon päätyttyä Hostikka on aloittanut joukkueensa kaikki neljä sarjapeliä. Yhteensä hän on pelannut 24 sarjapeliä tällä kaudella. Hiljaiselon aikana järvenpääläishyökkääjä teki kovasti töitä fyysisen kuntonsa eteen, ja viime sunnuntaina raataminen palkittiin kauden ensimmäisellä osumalla.

Pogón Szczecin sijoittui runkosarjan päätteeksi kuudennelle sijalle, mikä riitti paikkaan Ekstraklasan yläloppusarjasta. Eroa kärkeen on 15 pistettä, mutta Eurooppa-liigan karsintapaikkaan oikeuttava kolmossija on vain neljän pisteen päässä. Pogón aloittaa seitsenotteluisen loppusarjansa sunnuntaina.

–  Avausmaalin tekeminen tuntui hyvältä ja olihan sitä jo vuoden verran odoteltu. Ei voi olla kuin tyytyväinen tästä kaudesta, toivotaan että jatkuu samaan malliin. Olen varmaan parhaimmassa kunnossa missä olen koskaan ollut.

–  Seuraava tavoite olisi päästä europelipaikoille. Sitä ollaan nyt haettu, eikä tämä seura ole tietääkseni koskaan sinne asti yltänyt. Se olisi siis iso asia, Hostikka kertoi.

EM-kisat realistinen tavoite

Hostikka ei ole vielä tehnyt debyyttiään A-maajoukkuepaidassa. Seitsemän kertaa Pikkuhuuhkajissa esiintynyt laituri on kuitenkin ollut tuttu kasvo Markku Kanervan vetämissä harjoituksissa jo jonkin aikaa.

Vuodella lykkääntynyt EM-lopputurnaus tuo Hostikalle entistä enemmän toivoa kisakoneeseen pääsystä.

–  Se on unelman lisäksi realistinen tavoite. Varsinkin kun peliaikaa tulee näin paljon, liiga on kova ja jengi tosi hyvä, niin tuolla kun antaa hyviä näyttöjä niin mahdollisuudet nousta ensi vuodeksi maajoukkueeseen ovat varmasti hyvät, Hostikka kertoi itsevarmasti.

–  Olen jutellut Riven kanssa, sekä treenannut joukkueen kanssa muutamaan otteeseen. Nyt kisojen siirryttyä sain myös vuoden lisäaikaa kehittyä, eli se oli tavallaan positiivinen asia itselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja