Nuori suomalaishyökkääjä loksautti leuat NHL-suurtähtien välissä – "Hän on valmis NHL:ään"

Jesperi Kotkaniemi taistelee NHL-paikasta:"Tässä on monta vaihtoehtoa vielä auki" 2:40

Roope Hintz sai upean mahdollisuuden ja käytti sen hyväksi juuri kuten piti. 21-vuotias suomalainen hyökkäsi harjoitusottelussa Dallas Starsin isoimpiin tähtiin kuuluvien Jamie Bennin ja Aleksandr Radulovin sentterinä. Tuloksena tehot 1+1 ja voitto Minnesotasta.

Ylälaidan videolla Montrealin Jesperi Kotkaniemi puhuu mahdollisuuksistaan päästä NHL-kokoonpanoon.

Dallasin päävalmentaja Jim Montgomery halusi nähdä mihin Hintz pystyy ja vastaus oli täydellinen. Hintz vei Dallasin 1-0-johtoon pelin alussa ja aloitti päätöserässä näyttävän kuvion, joka johti Bennin 4-3-voittomaaliin. Dallas otti voiton lopulta maalein 5-3.

– Tuntui todella hyvältä. Yritin vain pelata parhaani mukaan, Hintz sanoi ottelun jälkeen.

1-0-maalissa hän käytti parasta ominaisuuttaan, nopeutta. Ruotsalaispakki John Klingberg laittoi kiekon pystyyn ja suomalainen ryntäsi pakkien välistä maalintekoon.

– Se oli hieno syöttö. Klingberg näki minut ja odotti, että leikkaan keskelle. Sitten menin vain puolustajien läpi, Hintz summasi.

Kapteeni: Hän on valmis

Hintz on todella lähellä NHL-paikkaa, kun kausi alkaa ensi viikolla. Viime kauden AHL:ssä pelannut tamperelainen teki 70 pelissä 35 tehopistettä ja nyt on tullut selvä askel eteenpäin. Dallasin kapteeni ja kertaalleen NHL:n pistepörssin voittanut Benn on äärimmäisen vakuuttunut Hitnzin otteista.

– Hän oli tänään hyvä. Hän luistelee hyvin, on kookas ja pelaa nopeaa peliä. Hänen kanssaan on itse asiassa helppo pelata, hän tuntui istuvan ketjuun hyvin, Benn kehui.

– Hän on taitava kaveri ja viime kausi AHL:ssä oli hyvä. Hän on valmis NHL:ään minun mielestäni, hän pelasi loistopelin tänään. 

Benn on myös huomannut, että suomalaisen hermot kestävät, ainakin paremmin kuin Bennillä itsellään aikoinaan.

– On hermojaraastavaa pelata isompien nimien kanssa. Itse pelasin nuorena (Mike) Modanon, (Brenden) Morrow'n ja (Jere) Lehtisen kanssa, se hermostuttaa, kun heitä ei halua suututtaa, mutta Roopessa sellaista ei näkynyt lainkaan, hän sanoi.

Tukka on kunnossa

Mihin Hintzin peli perustuu? Benn aloittaa vitsillä.

– Kaikki alkaa hyvästä tukasta, hänen "hiuspelinsä" on erittäin vahvaa, kaksi maalia tehnyt Benn heitti.

– Kuten sanoin, hänellä on iso kroppa, hän on nopea, voimakas ja luova. Hän näkee jään hyvin sekä pystyy tekemään maaleja ja luomaan tilanteita. Hän on hyvä, monipuolinen pelaaja.

Myös Esa Lindell teki Dallasille ottelussa tehot 1+1. Miro Heiskanen pelasi yli 23 minuuttia ilman tehopisteitä. Minnesotan kokoonpanossa suomalaisia ei ollut.

Lue myös:

    Uusimmat