Mainos

Nuori mies sai vankeutta kahden teinitytön hyväksikäytöstä

Kahden 14-vuotiaan tytön seksuaalinen hyväksikäyttö on tuonut vuoden ja kuusi kuukautta vankeutta parikymppiselle miehelle. Helsingin hovioikeus päätyi pitämään Helsingin käräjäoikeuden ratkaisun ennallaan ja vankeuden ehdottomana, koska se piti tekoja vakavina.

20-vuotias mies pakotti toisen 14-vuotiaista suuseksiin kanssaan nuorten illanvietossa. Pari kuukautta myöhemmin hän oli kaksi kertaa yhdynnässä toisen tytön kanssa juotettuaan tälle ensin alkoholia tai muuta huumaavaa ainetta virvoitusjuomapullosta. Oikeuden mukaan teot aiheuttivat tytöille pitkäaikaista kärsimystä.

Molemmat oikeusasteet totesivat, että mies oli rikoksen tekijänä ensikertalainen, mikä olisi puoltanut ehdollista tuomiota. Ne katsoivat kuitenkin, ettei näin vakavista teoista voi antaa ehdollista edes yhdyskuntapalveluun yhdistettynä.

Yksi hovioikeuden jäsen olisi päästänyt miehen ehdollisella ja yhdyskuntapalvelulla. Hän vetoaa muun muassa siihen, että tuomittu on nykyisin työssäkäyvä ja vakituisessa parisuhteessa elävä 24-vuotias mies, joka on saamassa piakkoin lapsen. Rikokset tapahtuivat vuosia sitten illanvietoissa, jossa oli nautittu vapaaehtoisesti mietoja alkoholijuomia. Tilanteet olivat ohi nopeasti, eikä niistä aiheutunut uhreille lievää suurempia fyysisiä vammoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.